Anslut dig till vårt nätverk!

Yttrande

Olympisk vapenvila och politiska planer

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

För några veckor sedan lanserade International Trade Union Confederation (ITUC) en petition riktad till Dr. Thomas Bach, ordförande för Internationella olympiska kommittén (IOC). Genom denna upprop ber undertecknarna IOK att säkerställa skyddet av alla dem som deltar i och deltar i vinter-OS i Peking. Genom att agera på detta sätt begår ITUC två fel och man kan till och med säga två fel, skriver Roland Delcourt.

Den första, att följa i fotspåren av dem som blint följer USA, genom att politisera idrotten för att tillfredsställa Biden-administrationens uttalade önskan, nämligen att få till stånd en bojkott av de olympiska vinterspelen som hålls i Peking från den 4 februari. till 20 februari 2022.

Den andra är en radikal vändning från dess grundläggande syfte, enligt dess stadgar, även om ITUC verkar ganska ineffektivt att agera på något relevant sätt, särskilt i USA, är att främja och försvara arbetarnas rättigheter och intressen genom att internationellt samarbete mellan fackföreningar.

I petitionen riktad till IOK:s ordförande, går ITUC till en attack mot den kinesiska regeringen och anklagar det kinesiska kommunistpartiet för liten eller ingen respekt för internationella lagar och standarder.

Vi skulle vilja att ITUC utvecklade lite av denna elegans baserat på en partiell och personlig bedömning mer än på bevisade fakta.

Att föreställa sig att idrottare, stödpersonal, OS-personal och andra löper någon risk under OS i Peking är den värsta fantasmagoriska visionen.

Enligt ITUC har situationen för mänskliga rättigheter och arbetsrätt i Kina varit ännu mer begränsad sedan OS i Peking 2008. på andra håll för många, samma som mördarna i Kina idag, har gått över sin stridshäst för att försvara Dalai Lama. För att uppnå sitt mål smutsade de ner den olympiska lågan, förtalade de kinesiska myndigheterna, i namn av att skydda den tibetanska kulturen.

Annons

Dessa backgardestrider gick upp i rök när CIA avklassade sina arkiv om Tibet och Dalai Lama och på ett immateriellt sätt blev den roll som den senare spelade under oroligheterna i Tibet känd. Samtidigt, med framgången för det kinesiska kommunistpartiets politik i Tibet, gynnsam utveckling av levnadsstandarden, dramatisk ökning av medellivslängden, skapandet av ett utbildningssystem (både på tibetanska och mandarin), följt av en ökning av befolkningen, sägs att det idag är nödvändigt att vara indoktrinerad i högsta grad för att ha det minsta uns av objektivitet eller att vara en dåre att våga tala om Tibet för att förringa Kina.

Dessutom tar de som vill skada Kina inte fel och attackerna mot Kina får ett annat ansikte och andra mål är måltavla.

I grund och botten har ITUC fem kritiker till stöd för sin poäng. förebråelser att vi lätt kan borsta undan.

Förtryck och fängelse i Hong Kong

Sharan Burrow, ITUC:s generalsekreterare sa: "Du måste bara se vad som händer i Hong Kong. I världens ögon har de kinesiska myndigheterna slagit till mot varje person eller gemenskap som försöker utöva sina mest grundläggande rättigheter och friheter.”

Presentationen av fakta, med lite andra ord, är den som gjordes av Donald Trump, dåvarande president i USA.

Verkligheten är dock en helt annan, dessa människor som sådde oordning och panik i Hongkong, syftade till att undergräva principen om "ett land, två system". Deras slutmål är att åstadkomma en "färgrevolution" under utländsk anstiftan.

Låt oss tillägga att Hongkongs polis vid detta tillfälle visade coolhet och kunde fungera som ett paradigm för den amerikanska polisen som varje dag visar oss förtryck och hänsynslöshet med en kategori av den amerikanska befolkningen. Titta bara på deras höga antal tjänstefel.

Skrämsel av HBT+-gemenskap

En fullständigt löjlig anklagelse, jag har personligen flera homosexuella vänner, och ingen har någonsin klagat på problem med kinesiska myndigheter. Påtryckningar är som i vilket annat land som helst som oftare kommer från familjekretsar.

Jag fick också möjlighet att träffa en transkön som opererades i Peking. Under en resa berättade hon för mig att hon aldrig hade stött på några problem i Kina, förutom en gång i Xinjiang med kinesiska muslimer.

Kränkningar av grundläggande rättigheter på jobbet, i leverantörskedjor och i samhället

De grundläggande rättigheterna för arbetare i Kina garanteras av konstitutionen.

Sedan reformen startade 1978 har Kina fortsatt att främja en lagstiftningsutveckling inom arbetsrätten för att bättre skydda anställda och arbetsgivare. Under 2019 hanterade Labour Arbitration Committees rekordstora 2,381,000 2008 2 ärenden, det högsta antalet sedan lagen om medling och skiljedom i arbetstvister trädde i kraft XNUMX. Fackföreningar och alla organisationer som står under dess tillsyn representerar arbetarnas intressen och garanterar deras legitima rättigheter. Den mest direkta påverkan för företagen är att motsvarande XNUMX % av den totala lönersättningen ska betalas tillbaka till fackföreningarna.

Förtryck och exploatering av etniska minoriteter

Inför denna anklagelse står det ord mot ord förutom att objektiva fakta bevisar motsatsen. Den gynnsamma utvecklingen av levnadsstandard, förväntad livslängd, utbildning (både på lokala språk och på mandarin), följt av en ökning av befolkningen är alla bevis på att de etniska minoriteterna, som är 55, inte utsätts för något förtryck och inte är föremål för någon utnyttjande.

Tystnad och hinder angående spridningen av covid-19

Vad ska man tycka om en facklig organisation, som löjligt upprepar lögnerna och falska nyheter som sprids av Donald Trump och hans sidekick Pompeo, när vi vet att innan den ens identifierades, underrättades WHO omedelbart om förekomsten av ett nytt virus i Kina . Dessutom bjöds WHO-experter in flera gånger och besökte Wuhan under den första månaden och flera gånger därefter.

Denna önskan om en petition möttes inte med stor framgång, ledare och höga tjänstemän från många länder uttryckte sin ståndpunkt att OS inte borde politiseras. Bevis finns i puddingen, USA, Australien, Storbritannien, Kanada, Litauen, Belgien, Danmark, Estland och Japan har öppet deklarerat en diplomatisk bojkott av Pekings vinter-OS, totalt 9 av 90 deltagande länder. Det sorgligaste är kanske Belgien som under Samuel Cogolatis oförsonliga fantasi, en medlem av det belgiska representanthuset och en grön parlamentsledamot, lurades till att acceptera denna fars om en diplomatisk bojkott.

CSI genom sin generalsekreterare Sharan Burrow lobbat stora sponsorer JO, GE, Intel, Omega, Panasonic, Samsung, P&G, Toyota, Airbnb, Atos, Bridgestone, Coca-Cola, Allianz, Dow och Visa, för att avbryta deras samarbete med organisationen av OS i Peking 2022. Allt förgäves, eftersom inget företag drog sig tillbaka utan snarare intygade sin fulla anslutning till vinter-OS.

Låt oss inte glömma att alla deltagande länder utom Australien, USA, Indien och Japan gick med på och undertecknade den olympiska vapenvilan.
"Diplomatiska bojkotter" av de olympiska spelen är inte bara kontraproduktiva utan också hycklande, USA självt tror inte riktigt på dem. Om de var objektivt övertygade om sina anklagelser, skulle de ha beslutat att bojkotta spelen genom att neka sina idrottare rätten att delta.

Gästförfattare är den belgiske journalisten Roland Delcourt

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend