Anslut dig till vårt nätverk!

Business Information

The Future of Bitcoin, CBDCs, NFTs och GameFi: Insikter från OKX:s produktmarknadschef

DELA MED SIG:

publicerade

on

CoinReporter intervjuade Matthew Osofisan, OKX:s produktmarknadschef, om framtiden för Bitcoin, CBDC, NFT och GameFi och varför man ska vara försiktig med regler.

"Vad tror du är de långsiktiga utsikterna för Bitcoin, och tror du att Bitcoin kan bli en global reservvaluta?

Jag tycker att det är en jättebra fråga. Du är på rätt plats, frågar rätt personer. Jag tror i grunden på tekniken som stöder Bitcoin som reservlager. Vi börjar se mycket mer adoption över hela världen, och när du tänker på var nästa våg av Bitcoin-antagande kommer ifrån, kommer den att börja komma från större regeringar, den kommer att börja komma från fler och fler centralbanker . Och jag tror att vi med tiden kommer att se Bitcoin bli en sorts certifierad butik av värde totalt sett. Så potentialen i framtiden är nästan obegränsad, och det är därför vi tror på tekniken som stödjer den och tror på framtiden även för Bitcoin.

Tror du att reglering kan kväva utvecklingen av Bitcoin och hela blockkedjeindustrin?

Det beror verkligen på hur förordningen implementeras. Här på OKX välkomnar vi reglering. Vi vill samarbeta med tillsynsmyndigheter och säkerställa att vi inte bara arbetar på ett överensstämmande sätt i de jurisdiktioner vi verkar i, utan vi tror också att reglering bör stödja uppkomsten av denna industri, vilket är tekniken. Se till att tekniken regleras på ett sätt som inte kväver innovation, ger konsumentvärde och erbjuder skydd på sätt som tillsynsmyndigheter anser lämpliga. Så vi älskar att arbeta med tillsynsmyndigheter för att säkerställa att insiders, rösten för dem som är inom den här branschen, är representerade. Men jag tror att korrekt reglering faktiskt kan hjälpa till att driva på adoption och tillväxt överlag, och det välkomnar vi. Naturligtvis bör det också skydda detaljhandelsanvändare och användare som är verksamma inom den institutionella sektorn. Reglering överlag, om den genomförs väl och genomtänkt, är mycket välkommen förändring.

Kan du berätta för mig vad du tycker om CBDC?

Jag tycker att det är en fantastisk teknik som har visat ett nytt sätt att skapa värde. Centralbanker börjar inse att implementering av blockchain- eller ledger-teknik är ett mer effektivt sätt att hantera saker som kvantitativa lättnader och även förstå flödena som kommer in och ut ur ekonomin. Så som en mekanism och som en hävstång att använda tror jag att CBDC kommer att bli en mycket viktig del av statliga monetära system. Jag skulle dock säga att det är något att vara försiktig med också ibland att förstå genomförandet, konsekvenserna av programmerbara pengar i händerna på regeringar. Vi måste vara medvetna om hur det används. Så vi skulle kräva transparens och förståelse för hur CBDCs implementeras. Men totalt sett tror jag att det skulle finnas en trend mot CBDC i några av de största regeringarna och monetära systemen i världen.

Annons

Har du några användningsfall för NFT?

På OKX är vi kända som en centraliserad börs, men vi har ett brett utbud av produkter i DeFi- och Web 3-utrymmet. Vi har en NFT-marknadsplats. Vi har vår OKX-plånbok som nu stöder 50 kedjor. Och vi skapar verkligen ett äktenskap mellan CeFI och DeFi-upplevelsen inom OKX-appen och vår webbplats. Så för NFTs överlag stöder vi NFT-ekosystemet. Vi älskar utvecklingen som sker från Layer 2, naturligtvis, på Ethereum, till Layer 2-ekosystem som Arbitrum och Optimism, och naturligtvis andra.

Sammantaget diskuterade Matthew Osofisan i intervjun deras positiva syn på potentialen hos Bitcoin och CBDC, deras välkomnande attityd till reglering och deras stöd för NFT-ekosystemet och dess potentiella användningsfall.

Dela den här artikeln:

Trend