Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

EU kan vara 2 biljoner euro bättre än 2030 om gränsöverskridande dataöverföringar är säkrade

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

DigitalEurope, den ledande branschorganisationen som representerar digitalt omvandlande industrier i Europa och som har en lång lista över företagsmedlemmar inklusive Facebook kräver en översyn av den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). En ny studie på uppdrag av lobbyn visar att politiska beslut om internationella dataöverföringar nu kommer att ha betydande effekter på tillväxt och sysselsättning i hela den europeiska ekonomin fram till 2030, vilket påverkar Europas mål för digitalt decennium.

Totalt sett kan Europa vara 2 biljoner euro bättre i slutet av det digitala decenniet om vi vänder om nuvarande trender och utnyttjar kraften i internationella dataöverföringar. Detta är ungefär storleken på hela den italienska ekonomin varje år. Majoriteten av smärtan i vårt negativa scenario skulle vara självförväntad (cirka 60%). Effekterna av EU: s egen politik på dataöverföringar, enligt GDPR och som en del av datastrategin, uppväger de av restriktiva åtgärder som vidtagits av våra stora handelspartner. Alla sektorer och storlekar i ekonomin påverkas i alla medlemsstater. Databaserade sektorer utgör ungefär hälften av EU: s BNP. När det gäller export kommer sannolikt tillverkningen att drabbas hårdast av begränsningar i dataflöden. Detta är en sektor där små och medelstora företag utgör en fjärdedel av all export. "Europa står vid ett vägskäl. Det kan antingen sätta rätt ram för det digitala decenniet nu och underlätta de internationella dataflödena som är avgörande för dess ekonomiska framgång, eller så kan det långsamt följa sin nuvarande trend och gå mot dataskydd. Vår studie visar att vi skulle kunna gå miste om cirka 2 biljoner euro i tillväxt fram till 2030, samma storlek som den italienska ekonomin. Tillväxten i den digitala ekonomin och framgången för europeiska företag är beroende av förmågan att överföra data. Detta är särskilt så när vi noterar att redan 2024 förväntas 85 procent av världens BNP-tillväxt komma utanför EU. Vi uppmanar politiska beslutsfattare att använda dataöverföringsmekanismerna enligt GDPR som det var tänkt, nämligen att underlätta - inte hindra - internationella uppgifter och arbeta för ett regelbaserat avtal om dataflöden i WTO. " Cecilia Bonefeld-Dahl
Generaldirektör för DIGITALEUROPE
Läs hela rapporten här Policyrekommendationer
EU bör: Upprätthålla livskraften i GDPR-överföringsmekanismer, till exempel: standardavtalsklausuler, beslut om tillräcklighet Skydda internationella dataöverföringar i datastrategin Prioritera säkra en affär på dataflöden som en del av WTO: s e-handelsförhandlingar
De viktigaste resultaten
I vårt negativa scenario, som speglar vår nuvarande väg, Europa kan missa: 1.3 biljoner euro extra tillväxt till 2030, motsvarande storleken på den spanska ekonomin; 116 miljarder euro export årligen, motsvarande Sveriges export utanför EU eller de tio minsta länderna i EU tillsammans; och 3 miljoner jobb. I vårt optimistiska scenario, EU står för att vinna: 720 miljarder euro extra tillväxt 2030 eller 0.6 procent BNP per år; Export på 60 miljarder euro per år, mer än hälften kommer från tillverkning. och 700,000 jobb, varav många är mycket skickliga. Skillnaden mellan dessa två scenarier är € 2 biljoner när det gäller BNP för EU: s ekonomi i slutet av det digitala decenniet. Den sektor som tappar mest är tillverkning, lider av förlust av 60 miljarder euro i export. Proportionellt tappar media, kultur, ekonomi, IKT och de flesta företagstjänster, såsom konsulttjänster, mest - cirka 10 procent av sin export. I alla fall, samma sektorer är de som kan vinna mest skulle vi lyckas ändra vår nuvarande riktning. A majoritet (cirka 60 procent) av EU: s exportförluster i det negativa scenariot kommer från en ökning av sina egna begränsningar snarare än från tredjelands åtgärder. Krav på datalokalisering kan också skada sektorer som inte deltar starkt i internationell handel, såsom sjukvård. Upp till en fjärdedel av insatserna för tillhandahållande av hälso- och sjukvård består av datarelaterade produkter och tjänster. I de största berörda sektorerna står små och medelstora företag för cirka en tredjedel (tillverkning) och två tredjedelar (tjänster som ekonomi eller kultur) av omsättningen. Export av datarelaterade tillverkande små och medelstora företag i EU är värd cirka 280 miljarder euro. I det negativa scenariot skulle exporten från EU: s små och medelstora företag minska med 14 miljarder euro, medan den i tillväxtscenariot skulle öka med 8 euro Dataöverföringar kommer att vara värda minst 3 biljoner euro till EU: s ekonomi fram till 2030. Detta är en försiktig uppskattning eftersom modellens fokus är internationell handel. Begränsningar av interna dataflöden, t.ex. internationellt inom samma företag, innebär att denna siffra sannolikt är mycket högre.
Mer information om studien
Studien tittar på två realistiska scenarier, nära anpassade till nuvarande politiska debatter. Det första, '' negativa '' scenariot (som i hela studien kallas '' utmaningsscenariot '') tar hänsyn till nuvarande restriktiva tolkningar av Schrems II avgörande från EU-domstolen, där dataöverföringsmekanismer enligt GDPR görs i stort sett oanvändbara. Det tar också hänsyn till en EU-datastrategi som begränsar överföringen av icke-personuppgifter till utlandet. Längre bort anser den en situation där stora handelspartner skärper begränsningarna av dataflödet, bland annat genom datalokalisering. Studien identifierar sektorer i EU som är mycket beroende av data och beräknar effekterna av begränsningar för gränsöverskridande överföringar på EU: s ekonomi fram till 2030. Dessa digitaliserande sektorer, inom olika branscher och affärsstorlekar, inklusive en stor andel av Små och medelstora företag, utgör hälften av EU: s BNP.
Läs hela rapporten här

Fortsätt läsa
Annons

Digitala ekonomin

Kommissionen föreslår en väg till det digitala decenniet för att leverera EU: s digitala omvandling senast 2030

publicerade

on

Den 15 september föreslog kommissionen en väg till det digitala decenniet, en konkret plan för att uppnå den digitala omvandlingen av vårt samhälle och vår ekonomi år 2030. Den föreslagna vägen till det digitala decenniet kommer att översättas EU: s digitala ambitioner för 2030 in i en konkret leveransmekanism. Det kommer att inrätta en styrningsram baserad på en årlig samarbetsmekanism med medlemsstaterna för att nå 2030 Digitala decennier på unionsnivå inom områdena digital kompetens, digital infrastruktur, digitalisering av företag och offentliga tjänster. Det syftar också till att identifiera och genomföra storskaliga digitala projekt som involverar kommissionen och medlemsstaterna. Pandemin belyste den centrala roll som digital teknik spelar för att bygga en hållbar och välmående framtid. I synnerhet avslöjade krisen en klyfta mellan digitalt lämpliga företag och de som ännu inte antog digitala lösningar, och belyste klyftan mellan välanslutna stads-, landsbygds- och avlägsna områden. Digitalisering erbjuder många nya möjligheter på den europeiska marknaden, där mer än 500,000 2020 lediga platser för cybersäkerhet och dataexperter förblev ofyllda år XNUMX. I linje med europeiska värderingar bör vägen till det digitala decenniet stärka vårt digitala ledarskap och främja mänskligt centrerad och hållbar digital politik stärker medborgare och företag. Mer information finns i detta pressmeddelande, Q & A och faktablad. President von der Leyens tal om tillståndet i unionen är också tillgänglig nätet.

Annons

Fortsätt läsa

Europeiska investeringsbanken

EIB stärker det globala utvecklingsfokuset och stöder 4.8 miljarder euro ny finansiering för energi, transport, COVID -vacciner och affärsinvesteringar

publicerade

on

Styrelsen för Europeiska investeringsbanken (EIB) har godkänt planer på att stärka sitt globala utvecklingsengagemang. Det godkände också 4.8 miljarder euro i ny finansiering för 24 projekt för att stödja klimatåtgärder, COVID -vacciner och ekonomisk motståndskraft, hållbara transporter och utbildning.

”I juni bad ministerrådet EU-banken att öka sitt bidrag till unionens utvecklingsinsatser genom dedikerade strategier, starkare närvaro på plats globalt och bättre samordning med partner i en äkta Team Europe-strategi. Idag svarade vi på rådets uppmaning genom att föreslå inrättandet av en gren av EIB med fokus på utvecklingsfinansiering, och styrelsen godkände detta förslag. Som ett resultat kommer EU -banken att kunna göra ett starkare bidrag till att stärka Europas strategiska autonomi genom att placera fler experter på plats och vara en mer effektiv partner för andra multilaterala och nationella utvecklingsbanker. Och vi kommer att ha en bättre position att driva vår globala ambition när det gäller kampen mot klimatförändringar, säger EIB: s ordförande Werner Hoyer.

Stärka EIB: s utvecklingseffekt

Annons

EIB: s styrelse godkände bankens förslag att inrätta en utvecklingsfilial för att öka effekten av dess verksamhet utanför Europeiska unionen. Den understryker EIB: s svar på uppmaningen till handling, uttryckt i "rådets slutsatser om den förbättrade europeiska ekonomiska utvecklingsstrukturen (2021)" som antogs den 14 juni 2021. Genom sin utvecklingsgren kommer EIB att omorganisera sin verksamhet utanför Europeiska unionen och öka sin närvaro på plats, utveckla mer riktade strategier och tjänster i nära samarbete med partner.

Banken kommer att förstärka representationer utanför EU och skapa ett antal regionala nav, intensifiera komplementariteten och samarbetet med multilaterala utvecklingsbanker, nationella utvecklingsfinansieringsinstitut och lokala partner, i ett Team Europe -tillvägagångssätt. Naven kommer att fokusera på tematiska sektorer, produktkompetenser och tjänster som svarar på behoven i regionen där de ligger. Det första regionala navet, som stärker EIB: s arbete i Östafrika, kommer att ligga i Nairobi.

En ny rådgivande grupp kommer att ge EIB råd om dess verksamhet utanför Europeiska unionen. Det kommer att innehålla

Annons

EU: s utvecklingspolitiska beslutsfattare som nominerats av medlemsstaterna, EU -kommissionen och utrikestjänsten.

2.2 miljarder euro för klimatåtgärder, ren energi och energieffektiva hem

EIB kom överens om ny finansiering för att öka vind- och solenergiproduktionen i Spanien och Portugal, uppgradera nationella energinät i Polen och förbättra energieffektiviteten och sänka uppvärmningsräkningarna i Ungern och Finland.

Riktade finansieringssystem för att påskynda investeringar i småskaliga förnybara energi- och klimatåtgärdsprojekt i Österrike och Polen, samt i Latinamerika och Afrika godkändes också.

647 miljoner euro för distribution av COVID -vaccin, hälsa och utbildning

Byggde på Europeiska investeringsbankens stöd för utveckling av COVID-vaccin och distribution av nya program för att finansiera inköp av COVID-19-vacciner för distribution i Argentina och över Sydasien, inklusive Bangladesh, Bhutan, Nepal, Sri Lanka och Maldiverna.

Styrelsen beslutade att stödja utbyggnaden av långtidsvård för funktionshindrade patienter i Nederländerna, lansering av digital inlärningsteknik i grund- och gymnasieskolor och uppgradering av vetenskaplig forskning i Kroatien kom också överens.

752 miljoner euro för hållbara stads-, regional-, flyg- och sjötransporter

Spårvagnspassagerare i den slovakiska staden Košice och pendlare i de polska städerna Gdansk, Gdynia och Sopot, och över Moldavien, kommer att dra nytta av nya EIB -stödda investeringar för att modernisera och förbättra transportförbindelserna.

De italienska hamnarna i Genua och Savona kommer att få EIB -finansiering för att uppgradera järnvägstillgången och bättre skydda hamnarna från översvämningar och mer extremt väder genom byggandet av en ny vågbrytare.

EIB gick också med på att finansiera utbyte och uppgradering av flygtrafikledning och navigationsutrustning för att upprätthålla säkerhetsstandarder i det ungerska luftrummet.

500 miljoner euro för investeringar i den privata sektorn och ekonomisk motståndskraft mot covid-19

EIB: s styrelse godkände också nya finansieringsprogram som hanteras av lokala bank- och investeringspartners för att stödja investeringar från företag i Spanien, Polen och Sydostasien som står inför COVID-19-utmaningar.

Bakgrundsinformation:

Du har nu möjlighet Europeiska investeringsbanken (EIB) är långfristig utlåning institution inom Europeiska unionen som ägs av dess medlemsstater. Det gör långtidsfinansiering för sunda investeringar i syfte att bidra till EU: s politiska mål. Översikt över projekt som godkänts av EIB: s styrelse.

Fortsätt läsa

Företag

Master in Management -programmet för GSOM SPbU har listat bland de 25 bästa av de ledande FT Global Masters in Management 2021

publicerade

on

Master in Management (MiM) -programmet vid Graduate School of Management vid St. Petersburg University (GSOM SPbU) rankades 25: a bland de 100 bästa masterprogrammen i världen enligt Financial Times. GSOM SPbU fortsätter att vara den enda ryska skolan som representeras i denna ranking. 

År 2013 kom Master in Management -programmet in på Financial Times rankas med 65: e plats i listan över de bästa programmen för första gången. Under de senaste åtta åren har MiM -programmet lyckats förbättra sin position och stiga på 40 rader, tack vare det unika utbildningsinnehållet och stödet från alumner och företagspartners.

”Den höga positionen i FT rankningen av Master in Management -programmet är resultatet av det dagliga arbetet på många avdelningar, stöd från partners och bidraget från varje lärare som arbetar med programmet. Vi gläder oss naturligtvis över det nya uppnådda resultatet, som sätter programmet på en särskild plats, inte bara på den ryska företagsutbildningsmarknaden, utan också i världen. Men för oss är detta först och främst en indikator på att vi är på rätt väg, vilket innebär att vi bör fortsätta arbeta med ständig förbättring av de lärda disciplinerna, studentstöd, vidareutveckling av den internationella miljön, förstärkning av samarbetet med arbetsgivare, inklusive företag som är medlemmar i GSOM: s rådgivande styrelse. Jag gratulerar uppriktigt alla som är involverade i skapandet och utvecklingen av programmet, och jag gratulerar studenter och alumner, och jag hoppas att vi fortsätter att arbeta tillsammans, vi kommer att uppnå nya höga resultat! ” sa Yulia Aray, docent, Institutionen för strategisk och internationell ledning, akademisk chef för Master in Management -programmet.

Annons

De akademiska partnerna för GSOM SPbU - Swiss University of St. Gallen och Higher Commercial School of Paris tog första och andra platsen i Global Masters in Management 2021 -rankningen. Andra akademiska partners för GSOM SPbU har tagit linjerna intill Handelshögskolan i rankingen: School of Business, University of Mannheim (Tyskland) ligger på 24: e plats; Indian Institute of Management (Ahmedabad) ligger på den 26: e raden.

Financial Times listan innehåller 100 utbildningsprogram. Publikationen sammanställer en rangordning baserad på en analys av data som tas emot från handelshögskolor och anonyma kommentarer från alumner. Endast handelshögskolor med minst en av de internationella ackrediteringarna: AACSB och EQUIS kan delta i rankningen. Totalt 17 kriterier beaktas: löneökningstakten över tre år, karriärtillväxt, stöd för en handelshögskola i karriärutveckling, andelen alumner som fick ett jobb tre månader efter examen, antalet utländska lärare och andra. Och naturligtvis är en av huvudindikatorerna genomsnittslönen för alumner tre år efter examen - på GSOM SPbU är det mer än $ 70,000 XNUMX per år.

Rankingen av den internationella affärstidningen Financial Times (FT) publicerad i mer än 20 länder. De är en allmänt accepterad indikator på kvaliteten på en handelshögskola eller ett individuellt program.

Annons

GSOM SPbU är en ledande rysk handelshögskola. Det grundades 1993 vid St Petersburg University, som är ett av de äldsta klassiska universiteten och det största centrumet för vetenskap, utbildning och kultur i Ryssland. Idag är GSOM SPbU den enda ryska handelshögskolan som ingår i de 100 bästa Europaskolorna i Financial Times-rankningen och har två prestigefyllda internationella ackrediteringar: AMBA och EQUIS. GSOM Advisory Board innehåller ledare från näringslivet, regeringen och det internationella akademiska samhället.

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend