Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

Master in Management -programmet för GSOM SPbU har listat bland de 25 bästa av de ledande FT Global Masters in Management 2021

DELA MED SIG:

publicerade

on

Master in Management (MiM) -programmet vid Graduate School of Management vid St. Petersburg University (GSOM SPbU) rankades 25: a bland de 100 bästa masterprogrammen i världen enligt Financial Times. GSOM SPbU fortsätter att vara den enda ryska skolan som representeras i denna ranking. 

År 2013 kom Master in Management -programmet in på Financial Times rankas med 65: e plats i listan över de bästa programmen för första gången. Under de senaste åtta åren har MiM -programmet lyckats förbättra sin position och stiga på 40 rader, tack vare det unika utbildningsinnehållet och stödet från alumner och företagspartners.

”Den höga positionen i FT rankningen av Master in Management -programmet är resultatet av det dagliga arbetet på många avdelningar, stöd från partners och bidraget från varje lärare som arbetar med programmet. Vi gläder oss naturligtvis över det nya uppnådda resultatet, som sätter programmet på en särskild plats, inte bara på den ryska företagsutbildningsmarknaden, utan också i världen. Men för oss är detta först och främst en indikator på att vi är på rätt väg, vilket innebär att vi bör fortsätta arbeta med ständig förbättring av de lärda disciplinerna, studentstöd, vidareutveckling av den internationella miljön, förstärkning av samarbetet med arbetsgivare, inklusive företag som är medlemmar i GSOM: s rådgivande styrelse. Jag gratulerar uppriktigt alla som är involverade i skapandet och utvecklingen av programmet, och jag gratulerar studenter och alumner, och jag hoppas att vi fortsätter att arbeta tillsammans, vi kommer att uppnå nya höga resultat! ” sa Yulia Aray, docent, Institutionen för strategisk och internationell ledning, akademisk chef för Master in Management -programmet.

De akademiska partnerna för GSOM SPbU - Swiss University of St. Gallen och Higher Commercial School of Paris tog första och andra platsen i Global Masters in Management 2021 -rankningen. Andra akademiska partners för GSOM SPbU har tagit linjerna intill Handelshögskolan i rankingen: School of Business, University of Mannheim (Tyskland) ligger på 24: e plats; Indian Institute of Management (Ahmedabad) ligger på den 26: e raden.

Financial Times listan innehåller 100 utbildningsprogram. Publikationen sammanställer en rangordning baserad på en analys av data som tas emot från handelshögskolor och anonyma kommentarer från alumner. Endast handelshögskolor med minst en av de internationella ackrediteringarna: AACSB och EQUIS kan delta i rankningen. Totalt 17 kriterier beaktas: löneökningstakten över tre år, karriärtillväxt, stöd för en handelshögskola i karriärutveckling, andelen alumner som fick ett jobb tre månader efter examen, antalet utländska lärare och andra. Och naturligtvis är en av huvudindikatorerna genomsnittslönen för alumner tre år efter examen - på GSOM SPbU är det mer än $ 70,000 XNUMX per år.

Rankingen av den internationella affärstidningen Financial Times (FT) publicerad i mer än 20 länder. De är en allmänt accepterad indikator på kvaliteten på en handelshögskola eller ett individuellt program.

GSOM SPbU är en ledande rysk handelshögskola. Det grundades 1993 vid St Petersburg University, som är ett av de äldsta klassiska universiteten och det största centrumet för vetenskap, utbildning och kultur i Ryssland. Idag är GSOM SPbU den enda ryska handelshögskolan som ingår i de 100 bästa Europaskolorna i Financial Times-rankningen och har två prestigefyllda internationella ackrediteringar: AMBA och EQUIS. GSOM Advisory Board innehåller ledare från näringslivet, regeringen och det internationella akademiska samhället.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend