Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

Vad kan småföretagare göra för att öka sin vinst under lockdown?

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Att gå igenom upp- och nedgångar är företagens natur, men covid-19-pandemin har drastiskt påverkat entreprenörer och småföretagare. Avstängningen har gett en ny vändning till vissa branscher att prestera bättre när det gäller att generera intäkter. I jämförelse, runt 80 % av globala företagsägare försöker fortfarande hårt för att överleva.

Livsmedels-, medicin- och tjänstesektorerna blomstrar genom att tillhandahålla onlinesupport till kunder. Samtidigt behöver andra branscher som tillverkare, finans, juridisk rådgivning, evenemangsarrangör, underhållning, fastigheter, transport, utbildning och otaliga fler minst ett år för att återvinna förlusten.

Om du också är en småföretagare, som har påverkats starkt under lockdownen, här är de 11 sätten att göra för att öka vinsten.

1) Skapa en månadsplan för att uppnå målen

Mållöst utförande kanske inte ger dig ett bra resultat. Så, innan du tar några steg, skapa ett mål baserat på beräkningen av dina resurser, ekonomisk backup, potentialer och andra faktorer. Du kan nämna vägen och ett antal riktade kunder att närma sig, med önskade intäkter i stort antal.

2) Rikta in befintliga kunder

Förbered dina befintliga kunders dokument från Excel, datormappar, papperskopior, enheter, e-postmeddelanden och andra källor. Och rikta sedan om dem med lukrativa erbjudanden via SMS, nyhetsbrev eller betalda kampanjer. Eftersom du redan har byggt upp förtroende med dem, kan kunderna överväga din profil igen för att tilldela nya projekt.

3) Fråga efter referenser

Marknadsföring fungerar bra för att generera nya leads med referenser. Genom samtalet, e-postmeddelandet eller chatten på sociala medier kan du kontakta befintliga kunder för att dela minst 2-3 referenser från deras kontakter. I gengäld kan du gynna befintliga kunder med några giveaways eller gratisarbete.

4) Erbjud massarbete till en överkomlig kostnad

Enligt kapaciteten hos ditt team och resurser kan du utforma en anpassad plan för att erbjuda en kombination. Kunder letar alltid efter kostnadseffektiva erbjudanden. Att erbjuda kvantitetsarbete till ett konkurrenskraftigt mindre belopp kan hjälpa dig att få fler kunder att öka din totala vinst.

Annons

5) Ta reda på frilansprojekt

Nedstängningen har förändrat sättet att arbeta och få arbetet gjort. Det hjälper företagarna att få kvalitetsarbete till lägsta pris från externa proffs. För att utnyttja möjligheten kan du gå med i de frilansprojekt som matchar din bransch och bjuda till ett konkurrenskraftigt pris för att vinna projekten.

6) Hyr ut kontorslokaler

För nystartade företag är det tufft att stå för kostnaderna för kontorshyran. De hittar lösningen för att få en mindre hörna i befintliga kontorslokaler för att driva sin startup. Om du har en enorm kontorsyta men några rum är lediga under avstängningen kan du samarbeta med företagarna för att hyra ut det.

7) Dra av kostnaden genom att anställa distansarbetare

Den mest utmanande situationen i en pandemi är att betala lön till anställda. Det är ett ansvar att släppa ut lön i rätt tid till arbetarna oavsett företagets intäkter. Som småföretagare kan du ersätta några av dina heltidsanställda med frilansare. Detta beslut kommer att ge dig en slags del av lönen och betala till distansarbetarna endast för att slutföra givna projekt. Du kan alltid använda vpn att få tillgång till frilansande marknadsplatser utomlands för att minska dina utgifter ännu mer.

8) Kontakta influencers för att marknadsföra ditt företag

Under lockdownen är det svårt att marknadsföra ditt företag genom det traditionella marknadsföringsteamet för att få några nya projekt. De nya influencers som finns tillgängliga på sociala medier, bloggplattformar och YouTube-kanaler marknadsför onlinespel spel så varför marknadsför de inte ditt företag.

Du kan lista profiler med cirka 100,000 XNUMX följare och förhandla fram dem för att avsluta affärerna. Som småföretagare är det en smart idé att börja med små influencers snarare än att kontakta de populära i högre takt.

9) Kör betald annons för att minska marknadsföringskostnaderna

Alla spenderar timmar på internet för att göra ett köp och få information om något. Du kan jaga dem genom PPC-annonsering (betala per klick) som YouTube-annonser, sökannonser, visningsannonser, Facebook- och LinkedIn-annonser, etc.

PPC-annonsering är 10 gånger billigt jämfört med traditionell marknadsföring. En annan fördel är att din kostnad endast dras av för klick, visningar eller för att fylla i formuläret av kunden. Den flexibla budgeten, kundinriktningen och målen i betald reklam hjälper småföretagare att öka sina vinster med en smart investering.

10) Investera i digital marknadsföring

Digital marknadsföring/ onlinemarknadsföring/ internetmarknadsföring är den nya trenden att nå ut till potentiella kunder för maximal konvertering. Om du inte har utnyttjat fördelarna med internetmarknadsföring hittills, planera då att investera någon procent av dina intäkter under lockdownen.

Tjänster som SEO (Search Engine Marketing), automatiserad e-post, regelbundet bloggande, foruminlägg och betald reklam är den mest lönsamma tekniken för att generera nya leads för entreprenörer.

11) Uppgradera färdigheter för att rikta in dig på andra nischer

Att fortsätta lära sig är det enda konsekventa som förbättrar våra interpersonella färdigheter och ökar också företagen. Genom att analysera tidigare misstag, förstå användarnas krav, lära sig ny teknik och ägna tid åt forskning kan öppna nya dörrar för att sprida din verksamhet.

Till exempel kan en tillverkare återvinna avfallsmaterial för att lansera nya produkter. Grafiska designers kan lära sig webbdesign och illustration. Engelskläraren kan arbeta med artikelskrivande, podcastskapande, voice-over, etc.

På samma sätt måste du identifiera de nya idéer som följs av din kärnverksamhet för att börja arbeta inom andra nischer/segment. Den här metoden kan hjälpa dig att öka vinsten på kort tid, och om din innovation blir populär kan den ge dig konsekvent avkastning.

Avslutande tankar - Analysera prestandan för att göra en bättre strategi

Det är utmanande för småföretagare att överleva i lockdown, men de ovan givna idéerna kommer definitivt att hjälpa dig att göra en bra vinst om de tillämpas smart. När du ser en viss ökning av intäkterna kan du återskapa planen för nästa månad genom att analysera alla faktorer, arbetsstil och prestanda. Identifiera vilken aktivitet som gav dig god vinst och vad som är till hjälp för hållbara framsteg. Baserat på din självskapade affärsrapport, satsa dina resurser och investeringar på den bästa marknadsföringsstrategin.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend