Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

Företag fortsätter att dra nytta av 5G-fördelar eftersom Wipro och Nokia samarbetar

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

I början av 2024 bekräftade Wipro, ett Bengaluru-företag, och Nokia Corporation lanseringen av ett privat 5G trådlöst nätverk för att stödja omvandlingen av industrier inom den digitala sektorn. I en release uppgav Wipro att lösningen initialt var att stödja industrier som verkar inom transport, sportunderhållning, energi och allmännyttiga tjänster. 

5G-fördelar som företag kommer att njuta av

I en värld som kännetecknas av tekniska framsteg som kräver snabbare laddningstider, lovar 5G snabbare datahastigheter än 4G LTE, vilket förbättrar användarupplevelsen. Inom onlineunderhållningsbranschen, till exempel, fortsätter spelföretag att integrera avancerade tekniska detaljer som HD-visuella bilder för att göra sina produkter mer engagerande. Till exempel fans som spela Fluffy Favorites Jackpot interagera med uppslukande grafik och grafik som laddas snabbare med snabbare nätverkshastigheter som de som erbjuds av 5G. Nätverket ger effektiviteter på upp till 10 gigabit per sekund, vilket säkerställer att spelet är optimalt.

Med effektivare spektrumanvändning och avancerad antennteknik som Massive MIMO (Multiple Input Multiple Output) kan 5G-nätverk stödja fler anslutna enheter per ytenhet. Denna kapacitetsutbyggnad är avgörande för att ta emot det växande antalet IoT-enheter (Internet of Things) och stödja täta stadsmiljöer. Den minskade latensen på upp till cirka en millisekund säkerställer att applikationer som autonoma fordon stöds. 

Hur Nokia och Wipro kommer att samarbeta

Genom att arbeta i samarbete skulle Nokia erbjuder Nokia Digital Automation och modulära privata trådlösa lösningar. Samtidigt skulle Wipro införliva sin 5G Def-i med Industry DOT- och OTNxt-plattformar för att ge handlingskraftiga insikter om korrekt integration av lösningen. Kundernas affärsutmaningar skulle hanteras av en infrastruktur designad av Wipro. 

Jo Debecker, Wipros globala chef för FullStride Cloud, betonade att en kombination av Nokias nätverkskunnande med Wipros strategiska teknik- och anslutningsexpertis skulle orsaka en effektfull förändring och värde. På liknande sätt uttryckte Stephan Litjens, Nokias vice vd för Enterprise Campus Edge Solutions, sin glädje över att samarbeta med Wipro, och sa att Wipro hade liknande ambitioner för ett 5G-nätverk, vilket gör det lätt för dem att arbeta tillsammans. 

Nokias fortsatta ansträngningar för att stödja 5G

Annons

Nyheten om Nokias samarbete med Wipro kom några veckor efter Nokia bekräftade sina planer att investera 360 miljoner euro (391 miljoner USD) i Tyskland för att etablera energieffektiva infrastrukturer att använda i framtida 5G-Advanced och 6G-specifikationer från 3GPP- och ITU-R-standarder. Utgivningen av 3GPP var inställd på att ta fram de fulla och rika funktionerna hos 5G och lägga grunden för mer krävande applikationer. 

Projektet syftade också till att förbättra prestanda och nätverksoptimering genom att introducera AI-framsteg över kärn-, nätverks- och RAN-hanteringsskikten. Med fokus på att förbättra mikroelektroniken för nystartade teknologier som 6G uttryckte Nokia förhoppningar om att detta projekt skulle förstärka Europas konkurrenskraft. Nokia fick vidare stöd från det tyska federala ministeriet för ekonomi och klimatskydd, forskningsinstitut och universitet samt de tyska delstaterna Baden-Württemberg och Bayern.

Sammantaget understryker samarbetet mellan Wipro och Nokia den växande betydelsen av 5G-teknik för att driva digital transformation mellan branscher. Genom att kombinera sina styrkor är dessa företag väl positionerade för att leverera innovativa lösningar som utnyttjar den fulla potentialen av 5G-anslutning.


Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend