Anslut dig till vårt nätverk!

Antitrust

Antitrust: Kommissionen skickar ett meddelande om invändningar till Apple för att klargöra oro över App Store-reglerna för musikströmningsleverantörer

DELA MED SIG:

publicerade

on

EU-kommissionen har skickat ett meddelande om invändningar till Apple som klargör dess oro över App Store-reglerna för leverantörer av musikströmning.

Detta förfarandesteg följer kommissionens Meddelandet om invändningar som beskrev kommissionens preliminära åsikt att Apple missbrukade sin dominerande ställning genom att: (i) påtvinga utvecklare av musikstreamingappar sin egen betalningsteknik för köp i appar (”IAP-plikt”) och (ii) begränsa apputvecklares möjlighet att informera iPhone och iPad-användare av alternativa musikprenumerationstjänster (”anti-steering obligations”).

Dagens meddelande om invändningar klargör att kommissionen inte längre tar ställning till lagligheten av IAP-skyldigheten för denna antitrustutredning utan snarare fokuserar på avtalsmässiga begränsningar som Apple ålagt apputvecklare.

Kommissionen har den preliminära uppfattningen att Apples åtaganden mot styrning är orättvisa handelsvillkor som strider mot artikel 102 i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt (”EUF-fördraget”). Kommissionen är särskilt oroad över att de antistyrningsskyldigheter som Apple ålägger utvecklare av musikstreamingappar hindrar dessa utvecklare från att informera konsumenter om var och hur de ska prenumerera på streamingtjänster till lägre priser.

Ett pressmeddelande finns nätet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend