Anslut dig till vårt nätverk!

Aviation / flygbolag

Boeing samarbetar i projekt för att göra Europas luftrum smartare och mer hållbart

DELA MED SIG:

publicerade

on

Boeing kommer att samarbeta med ledande europeiska flygbolag som en del av sju nya SESAR 3 Joint Undertaking-forskningsprojekt som syftar till att göra Europas luftrum säkrare, mer hållbart, mer effektivt hanterat och integrerat för alla användare.

"Som en stolt grundare av det gemensamma företaget SESAR 3 och en anhängare av detta initiativ sedan starten, är vi glada över att kunna samarbeta med Europeiska unionen, EUROCONTROL, Airbus, Collins Aerospace och ENAIRE i arbete som kommer att gynna hela flygets värdekedja , säger Liam Benham, Boeings president för EU, NATO och regeringsfrågor Europa. "Flygt har alltid varit en drivkraft för tekniska och ekonomiska framsteg och vi är övertygade om att detta gemensamma företag, liksom de två före det, kommer att ta mogna lösningar på bordet och ha en netto positiv inverkan på vår sektor."

"Vi är glada över att kunna använda vår kunskap, erfarenhet och innovation i dessa sju projekt för att leverera den digitala europeiska himlen", säger José Enrique Román, vicepresident Global Technology på Boeing Research & Technology. "Boeings engagemang är ett påtagligt exempel på vårt engagemang för att arbeta med Europas bästa och smartaste och bygga starka partners."

Boeing kommer att bidra till sju industriella forskningsprojekt som en del av det ambitiösa forsknings- och innovationsprogrammet Digital European Sky för att göra flyg- och flygledning i Europa smartare och mer hållbar.

Genom projekt som SPATIO, EUREKA och JARVIS, ledda av Collins Aerospace, EUROCONTROL och ENAIRE, kommer Boeing att bidra till utvecklingen av Europas U-rymd. Bolagets engagemang i dessa projekt kommer att hjälpa till att bättre integrera autonoma flygplan och vertiport-operationer i luftrummet genom nya strategier, procedurer och artificiell intelligensteknologi.

Boeings samarbete med Airbus i GEESE- och CICONIA-projekten lovar att förbättra bränsleanvändningen och operativa tillvägagångssätt genom att analysera wake energy-återvinning och CO2-utsläpp i ATM.

Om SESAR3JU

Annons

Det gemensamma företaget SESAR 3 är den tredje upplagan av ett offentlig-privat partnerskap som samfinansieras av Europeiska unionens forsknings- och innovationsprogram Horizon Europe. Målet är att påskynda leveransen av den digitala europeiska himlen genom forskning och utveckling och utnyttjande av avancerade tekniska lösningar för att hantera konventionella flygplan, drönare, flygtaxibilar och fordon som flyger på högre höjder.

Om Boeing

Som ett ledande globalt flygbolag utvecklar, tillverkar och servar Boeing kommersiella flygplan, försvarsprodukter och rymdsystem för kunder i mer än 150 länder. Företaget utnyttjar talangerna hos en global leverantörsbas för att främja ekonomiska möjligheter, hållbarhet och samhällspåverkan. Boeings mångsidiga team är fast beslutna att förnya sig för framtiden, leda med hållbarhet och odla en kultur baserad på företagets kärnvärden säkerhet, kvalitet och integritet. Gå med i vårt team och hitta ditt syfte på boeing.com/careers.

Med webbplatser i Spanien, Tyskland och Storbritannien, Boeing Research & Technology-Europe (BR&T-Europe) var Boeings första forskningscenter som etablerades utanför USA. Dess uppdrag har varit verksamt i över 20 år och har varit att arbeta med europeiska partners över regeringar, industri och akademi för att främja innovation, spetskompetens och konkurrenskraft inom det europeiska forsknings- och utvecklingssamhället.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend