Anslut dig till vårt nätverk!

Konkurrensen

Konkurrens: EU och USA lanserar en gemensam teknikkonkurrenspolitisk dialog för att främja samarbete inom konkurrenspolitik och tillämpning inom tekniksektorn

DELA MED SIG:

publicerade

on

EU-kommissionens vice ordförande Margrethe Vestager, ordförande för USA:s federala handelskommission Lina Khan och biträdande justitieministern för antitrust vid det amerikanska justitiedepartementet Jonathan Kanter har lanserat EU-USA Joint Technology Competition Policy Dialogue ('TCPD') i Washington DC. Europeiska kommissionen, USA:s federala handelskommission och det amerikanska justitiedepartementet har utfärdat ett gemensamt uttalande där de har understrukit de gemensamma demokratiska värderingarna och en gemensam övertygelse om vikten av välfungerande och konkurrenskraftiga marknader, hörnstenar för det fortsatta stärkandet av den ekonomiska och handelsmässiga relationen mellan EU och USA.

De har understrukit avsikten att samarbeta för att säkerställa och främja rättvis konkurrens, på grundval av den gemensamma uppfattningen att ett kraftfullt och effektivt genomförande av konkurrensen gynnar konsumenter, företag och arbetstagare på båda sidor om Atlanten. TCPD syftar till att dela insikter och erfarenheter med målet att samordna så mycket som möjligt om policy och efterlevnad. Efter lanseringen kommer TCPD att fortsätta med möten på hög nivå, såväl som regelbundna diskussioner på teknisk nivå.

Margrethe Vestager (avbildad), Europeiska kommissionens vice ordförande med ansvar för konkurrenspolitik, sa: "Europeiska kommissionen och de amerikanska konkurrensmyndigheterna har en lång tradition av samarbete inom konkurrenspolitik och efterlevnad. Med lanseringen av den gemensamma teknikkonkurrenspolitiska dialogen mellan EU och USA förstärker vi detta samarbete med särskild uppmärksamhet på den snabbt utvecklande tekniksektorn."

Ett pressmeddelande finns nätet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend