Anslut dig till vårt nätverk!

Dataskydd

Integritet online: GDPR-kampen

publicerade

on


Två år efter införandet av GDPR känner 45% av de europeiska internetanvändarna sig fortfarande inte till sin integritet på internet. Medan de allra flesta företag fortfarande inte får böter för att inte skydda sina kunders uppgifter, är det avsedda syftet med GDPR misshandlat av den dumma komplexiteten att vägra att dela våra uppgifter, som ofta presenteras som ett popup-fönster som gör att du kan kolla vad du går med på att dela, många webbplatser erbjuder dig inte ens möjligheten att alls vägra.

Data

Europeiska kommissionen antar nya verktyg för säkert utbyte av personuppgifter

publicerade

on

Europeiska kommissionen har antagit två uppsättningar standardavtalsklausuler, en för användning mellan styrenheter och processorer och en för överföring av personuppgifter till tredjeländer. De återspeglar nya krav enligt den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) och tar hänsyn till Schrems II-dom från domstolen, vilket säkerställer en hög nivå av dataskydd för medborgarna. Dessa nya verktyg kommer att erbjuda mer juridisk förutsägbarhet för europeiska företag och hjälpa i synnerhet små och medelstora företag att säkerställa efterlevnad av kraven för säker dataöverföring, samtidigt som data kan flyttas fritt över gränserna utan juridiska hinder.

Värder och öppenhet Vice president Vera Jourová sa: ”I Europa vill vi vara öppna och låta data flöda, förutsatt att skyddet flödar med det. De moderniserade standardavtalsklausulerna hjälper till att uppnå detta mål: de erbjuder företag ett användbart verktyg för att säkerställa att de följer dataskyddslagar, både för deras verksamhet inom EU och för internationella överföringar. Detta är en nödvändig lösning i den sammankopplade digitala världen där dataöverföring tar ett klick eller två. ”

Justice Commissioner Didier Reynders sa: ”I vår moderna digitala värld är det viktigt att data kan delas med nödvändigt skydd - inom och utanför EU. Med dessa förstärkta klausuler ger vi företag större säkerhet och rättssäkerhet för dataöverföring. Efter Schrems II-beslutet var det vår plikt och prioritet att komma med användarvänliga verktyg som företag helt kan lita på. Detta paket kommer att hjälpa företag att följa GDPR avsevärt. ”

Mer information finns här.

Fortsätt läsa

Data

Spionage och datastöld, den europeiska kampen

publicerade

on

Eftersom den pågående konflikten om dataskydd når nya toppar, kämpar Europa fortfarande för att hitta lämpliga lösningar för att skydda sig själv och sin medborgare från stöld, användning och missbruk av privata uppgifter.

Fortsätt läsa

Data

Den nederländska dataskyddsmyndigheten böter Booking.com med 475,000 XNUMX euro

publicerade

on

Nederländska dataskyddsmyndigheten (AP) har ålagt böter på 475,000 4,000 euro på Booking.com för ett dataintrång där brottslingar fick tillgång till personuppgifter från mer än 300 XNUMX kunder, inklusive att få kreditkortsuppgifter för nästan XNUMX användare av den populära resesidan.

Kriminella extraherade inloggningsuppgifter till kontona från anställda på 40 hotell i Förenade Arabemiraten.

Nätfiske

"Booking.com-kunder riskerade att bli rånade här", säger Monique Verdier, vice president för den nederländska dataskyddsbyrån. "Även om brottslingarna inte stjäl kreditkortsinformation utan bara någons namn, kontaktuppgifter och information om hans eller hennes hotellbokning. Bedragarna använde dessa uppgifter för nätfiske."

"Genom att låtsas att de tillhör hotellet via telefon eller e-post försökte de ta pengar från människor. Det kan vara väldigt trovärdigt om en sådan bedragare vet exakt när du bokade vilket rum. Och frågar om du vill betala för dessa nätter. skador kan då bli betydande, säger Verdier.

Booking.com underrättades om dataintrånget den 13 januari, men rapporterade det inte inom den obligatoriska tre dagar efter att ha upptäckt ett intrång. Istället väntade de ytterligare 22 dagar.

"Detta är en allvarlig överträdelse", sa Verdier. "Tyvärr kan ett dataintrång hända var som helst, även om du har vidtagit goda försiktighetsåtgärder. Men för att förhindra skador på dina kunder och upprepning av ett sådant dataintrång måste du rapportera detta i tid. Hastighet är mycket viktigt." 

Fortsätt läsa
Annons

Twitter

Facebook

Annons

trend