Anslut dig till vårt nätverk!

Digitala ekonomin

Nya och starka regler för onlineplattformar för att avsluta "digitala vilda västern"

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

"Europaparlamentet kommer att sända en stark signal om att vi vill ha en digital inre marknad med tydliga regler, starkt konsumentskydd och en företagsvänlig miljö", sa Arba Kokalari MEP, inför dagens (19 januari) plenardebatt om lagen om digitala tjänster (DSA) i Europaparlamentet.

EU:s regler för digitala tjänster, som inkluderar onlinetjänster från webbplatser till internetinfrastrukturtjänster och onlineplattformar, har varit i stort sett oförändrade sedan e-handelsdirektivet antogs 2000.

"De nya reglerna kommer att sätta stopp för det digitala vilda västern där de stora plattformarna själva sätter reglerna och kriminellt innehåll blir viralt", säger Kokalari, som förhandlar om DSA på uppdrag av EPP-gruppen.

"Vi har uppnått en stor kompromiss för att säkerställa att europeiska digitala företag enkelt kan nå nya kunder och konkurrera internationellt. Samtidigt kommer det att leda till ett mer effektivt avlägsnande av olagligt innehåll, öka transparensen för konsumenter och stärka rättigheterna för användare som har blivit illa behandlade av de stora plattformarna”, tillade Kokalari.

EPP-gruppen stod upp för att små och medelstora företag skulle rädda dem från oproportionerliga skyldigheter och ge dem chansen att bli undantagna från vissa krav genom att ansöka om dispens.

"DSA är en horisontell, teknikneutral förordning med det långsiktiga syftet att undvika fragmenteringen av den digitala inre marknaden", betonade Andreas Schwab MEP, EPP-gruppens talesman för EU:s inre marknad. "Som EPP-gruppen har vi ser till att konsumenter skyddas online som de är skyddade offline. Vi vill ha ett proportionerligt tillvägagångssätt som ser till att stora onlineföretag med en systemrisk tar mer ansvar för vad som händer på deras plattformar, samtidigt som små och medelstora företag inte överbelastas och hindras från att växa och skala -up", avslutade Schwab.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend