Anslut dig till vårt nätverk!

Digitala ekonomin

EU:s digitala handlingar: MEP-ledamöter besöker teknikföretag i Silicon Valley, USA 

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

En delegation från kommittén för den inre marknaden kommer att resa till Silicon Valley för att träffa ledande teknikföretag inklusive Google, Meta, Apple, Airbnb, eBay, Paypal och Uber, IMCO.

Från den 23 till 27 maj kommer en delegation från kommittén för den inre marknaden och konsumentskydd att åka till Silicon Valley, där parlamentsledamöter kommer att träffa teknikföretag, lokala myndigheter och den akademiska världen. Ledamöterna kommer att undersöka de senaste framstegen på den digitala marknaden i USA, särskilt i relation till utvecklingen och användningen av e-handel, artificiell intelligens, konsumentskydd, onlineplattformar och spelningsekonomin.

Besöket kommer att ge ett viktigt tillfälle att få en närmare inblick i USA:s lagstiftningsarbete om e-handel och plattformar och att utbyta åsikter om EU:s digitala politiska agenda, särskilt de nyligen överenskomna EU-reglerna om onlineplattformar - Lag för digitala tjänster (DSA) och Digitala marknadslagen(DMA). Detta besök kommer att ingå i kommitténs pågående arbete med den digitala inre marknaden och konsumentskydd.

Andreas SCHWAB (EPP, DE) kommer att leda delegationen. Andra ledamöter i delegationen är Dita CHARANZOVÁ (Renew, CZ), Christel SCHALDEMOSE (S&D, DK), Alex AGIUS SALIBA (S&D, MT), Andrea CAROPPO (EPP, IT), Alexandra GEESE (De gröna/EFA, DE), Virginie JORON (ID, FR) och Marion WALSMANN (EPP, DE).

Mer 

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend