Anslut dig till vårt nätverk!

Digital Society

Lansering av nya samtal värda 258 miljoner euro för att stödja digitala anslutningsinfrastrukturer

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kommissionen har lanserat den första kräver förslag under den digitala delen av Connecting Europe Facility (CEF Digital) program. Med en planerad budget på 258 miljoner euro syftar samtalen till att förbättra digitala anslutningsinfrastrukturer, särskilt Gigabit- och 5G-nätverk, över hela unionen, och bidra till Europas digitala transformation. Kommissionen kommer att samfinansiera åtgärder som syftar till att utrusta Europas viktigaste transportvägar och leverantörer av nyckeltjänster i lokala samhällen med 5G-anslutning, samt åtgärder för att distribuera eller uppgradera stamnät baserade på avancerad teknik. Samtalen kommer också att fokusera på infrastruktur som kopplar samman federerade molntjänster, stamnätsinfrastrukturer för digitala globala gateways, såsom sjökablar, samt förberedande åtgärder för att upprätta operativa digitala plattformar för transport- och energiinfrastrukturer i hela EU.

Detta följer på antagandet av den första Arbetsprogram för CEF Digital i december 2021 som öronmärkte mer än 1 miljard euro i finansiering för perioden 2021–2023. CEF Digital-samtal är huvudsakligen öppna för enheter, inklusive joint ventures, etablerade i medlemsländer och utomeuropeiska länder eller territorier. Intresserade sökande kan lära sig mer om ansökan, utvärderingen och tilldelningsprocesserna på infodag på nätet som äger rum den 19 januari. Den andra generationen av Connecting Europe Facility (CEF-2-programmet) "Digital" del (2021-2027) bygger på den tidigare, som stödde gränsöverskridande digital infrastruktur och tjänster, samt gratis internetåtkomst för lokalsamhällen genom WiFi4EU initiativ från 2014-2020.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend