Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Europeiska kommissionen och EIB-gruppen undertecknar InvestEU-avtal som låser upp miljarder för investeringar i hela Europeiska unionen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Den 7 mars nådde Europeiska unionen en viktig milstolpe i genomförandet av InvestEU-programmet med undertecknandet av avtalen om garanti- och rådgivande nav mellan Europeiska kommissionen, den Europeiska investeringsbanken (EIB) och Europeiska investeringsfonden (EIF). InvestEU-programmet är en nyckelpelare i EU:s största stimulanspaket någonsin för att återhämta sig från covid-19-pandemin och hjälpa till att bygga en grönare, mer digital och mer motståndskraftig europeisk ekonomi. Det kan också stödja den europeiska ekonomin i att ta itu med nya utmaningar som uppstår på grund av stora osäkerheter kopplade till de globala utsikterna och säkerhetsutsikterna.

InvestEU består av tre komponenter: InvestEU-fonden, InvestEU Advisory Hub och InvestEU-portalen. Genom att tillhandahålla en EU-budgetgaranti på 26.2 miljarder euro för att stödja finansiering och investeringsverksamhet, kommer InvestEU-programmet att locka till sig offentlig och privat finansiering som syftar till att mobilisera minst 372 miljarder euro i ytterligare investeringar till 2027, vilket gynnar människor och företag i hela Europa. De första InvestEU-projekten förväntas få en InvestEU-garanti så snart som i april, efter att ha presenterats för investeringskommittén. Mer information finns på InvestEU webbplatsI detta pressmeddelande och en uppdaterade frågor och svar.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend