Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska investeringsbanken

EIB ska hjälpa till att modernisera Kievs tunnelbanesystem

DELA MED SIG:

publicerade

on

Samförståndsavtalet mellan Europeiska investeringsbanken (EIB) och stadens myndigheter i Kiev erkände det akuta behovet av att investera så mycket som 950 miljoner euro i den ukrainska huvudstadens tunnelbanesystem. Detta system var starkt beroende av ryska delar och utrustning före kriget.

EIB sa att 80 % av Kievs tunnelbanebussar är rysktillverkade och att mer än hälften är i stort behov av modernisering. Den uppskattade att tunnelbanesystemet skulle kräva en total investering på cirka 450 miljoner euro.

Båda sidor var också överens om att Kiev Metro skulle förlängas. Tunnlarna, som har använts för att skydda bomber sedan början av kriget i Ukraina, skulle lägga till 500 miljoner euro.

EIB:s vicepresident Teresa Czerwinska sa att samarbetet med Kiev City skulle bidra till en snabbare återuppbyggnad av huvudstaden efter kriget, stödja dess hållbara urbana tillväxt och påskynda Ukrainas integration i Europeiska unionen.

Kyiv Investment Forum i Bryssel var platsen för avtalet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend