Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Frankrike skjuter tillbaka tidsfristen för sanktioner för fiskerader

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Vågor slår mot fyrar under stormen Ciara i Boulogne-sur-Mer, Frankrike, 10 februari 2020. REUTERS/Pascal Rossignol/File Photo

Frankrikes president Emmanuel Macron sa på måndagen (1 november) att hans regering skjuter upp genomförandet av sanktioner mot Storbritannien över en fiskerad till slutet av tisdagen (2 november) medan de två sidorna diskuterar nya förslag för att lösa tvisten. skriva Elizabeth Pineau och Christian Lowe.

Frankrike hävdar att Storbritannien inte håller ett avtal efter Brexit om tillträde till brittiska fiskevatten och hade tidigare sagt att man från midnatt (2300 GMT) på måndag skulle hämnas genom att intensifiera kontrollerna av lastbilar som kommer från Storbritannien och hindra brittiska trålare från att lägga till på franska hamnar.

"Sedan i eftermiddags har diskussionerna återupptagits på grundval av ett förslag som jag lade fram till premiärminister (Boris) Johnson. Samtalen måste fortsätta", sa Macron till reportrar vid sidan av FN:s klimatkonferens i Glasgow.

"Vi får se var vi är imorgon i slutet av dagen, för att se om saker och ting verkligen har förändrats."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend