Anslut dig till vårt nätverk!

Fiske

Ledamöterna stöder EU:s största fiskeavtal med Mauretanien

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Ledamöterna stödde det största fiskeavtalet mellan EU och tredje land med 557 röster för, 34 röster emot och 31 nedlagda röster. Det kommer att tillåta fartyg från Frankrike och Tyskland att fiska i mauretanska vatten efter små pelagiska fiskar, kräftdjur och tonfisk. Mauretanien kommer att få 57.5 ​​miljoner euro per år i utbyte mot maximalt 290,000 3.3 ton fisk. Ytterligare XNUMX miljoner euro per år kommer att användas för lokala fiskesamhällen.

Att göra överenskommelserna offentligt

Den åtföljande resolutionen antogs med 532 röster för, 23 röster emot och 74 nedlagda röster. Det är ett positivt steg att se till att EU:s flotta har lika tillgång till de mauretanska resurserna som alla andra flottor.

Stoppa överfiske

Europaparlamentet uppmanar Mauretanien att inte överfiska små pelagiska bestånd. Detta har negativa effekter på den lokala livsmedelssäkerheten och orsakar vattenföroreningar. Ledamöterna påpekar att små pelagiska fiskar används för att tillverka fiskmjöl och olja för lokal konsumtion av livsmedelsindustrin, snarare än att konsumeras lokalt. Ledamöterna noterar att Mauretanien hade förbundit sig att gradvis avveckla fiskmjölsproduktionen till 2020. Fiskmjölsfabrikerna har dock expanderat sedan 2010.

Ledamöterna stöder EU:s flotta genom att ge ett vänligt bidrag till lokala samhällen. EU:s fiskare uppmuntras att inte sluta dela ut 2 % från sina pelagiska fångster till behövande genom att landa det hos National Fish Distribution Company. Europaparlamentet ber de mauretanska myndigheterna om deras hjälp för att säkerställa att medborgarna får bidragen.

Efter omröstningen, Europaparlamentets föredragande Izaskun Bilbao Barandica, FÖRNYA, sa ES: "Förnyelseavtalet för fiske med Mauretanien kommer att vara en bra sak för förvaltningen av maritima resurser såväl som för fiskerisektorn. Det är det viktigaste avtalet som för närvarande är i kraft. Det tillåter 86 europeiska fartyg att skörda överskottsfiskbestånd, föremål för strikt kontroll och öppenhet. Det visar att den europeiska sektorn är öppen för internationellt samarbete med hållbara metoder, rättvisa för lokalbefolkningen och hållbara för miljön. Detta avtal innehåller också ett åtagande att stärka mauretanska kvinnor och att stärka deras deltagande i Det betonar behovet av att ta itu med den ohållbara tillväxten av landets fiskmjölsproduktion och fiskolja för vattenbruksodlingar över hela Asien.

Annons

Bakgrund

EU och Mauretanien undertecknade det första fiskeavtalet 1987. Det nya avtalet är för närvarande i kraft och kommer att fortsätta att gälla fram till november 2027.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend