Anslut dig till vårt nätverk!

Fusioner

Fusioner: Kommissionen godkänner förvärvet av gemensam kontroll över group.ONE och dogado av Cinven och OTPP

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt, enligt EU:s koncentrationsförordning, förvärvet av gemensam kontroll över Redhalo Jersey Topco Limited (”group.ONE”) av Jersey och dogado GmbH i Tyskland, av Cinven Capital Management (VII) General Partner Limited (”Cinven) ') från Guernsey och Ontario Teachers' Pension Plan Board of Canada ('OTPP').

Group.ONE är en leverantör av webbhotelltjänster med fokus på domänregistrering och delad hosting i Belgien, Nederländerna och Norden. Dogado är en integrerad tjänsteleverantör av webbhotelltjänster, infrastruktur och affärsapplikationer samt marknadsföringstjänster för webbplatser och plattformar med fokus på Österrike, Tyskland och Schweiz. Cinven är ett private equity-företag som tillhandahåller investeringsförvaltning och rådgivning till ett antal investeringsfonder. OTPP administrerar pensionsförmåner och investering av pensionsplanstillgångar på uppdrag av lärare i provinsen Ontario, Kanada.

Kommissionen drog slutsatsen att det föreslagna förvärvet inte skulle ge upphov till några konkurrensproblem, med tanke på de mycket begränsade horisontella överlappningarna och avsaknaden av vertikala förbindelser mellan företagens verksamhet. Transaktionen granskades enligt det förenklade förfarandet för granskning av koncentrationer. Mer information finns på kommissionens konkurrens webbplats, inom den offentliga fallet registret med ärendenummer M.11013.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend