Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Resultattavla för den inre marknaden 2021: Medlemsstaterna går framåt mot ett bättre genomförande av reglerna för den inre marknaden för ett mer motståndskraftigt Europa

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kommissionen har offentliggjort Resultattavla för den inre marknaden 2021, vilket visar att det, trots förbättringar på vissa områden, behövs ett bättre genomförande av reglerna för den inre marknaden på plats. Sådana förbättringar skulle hjälpa EU:s företag och medborgare att dra full nytta av sina friheter och rättigheter, för att underlätta gröna och digitala övergångar. Tack vare den inre marknaden begränsar EU effekterna av brister genom att driva på innovation och diversifiera leveranskedjor över hela Europa. En välfungerande inre marknad, där innovation kan blomstra, är den bästa allierade för en motståndskraftig europeisk ekonomi. I samförstånd med medlemsländerna har tillämpningsområdet för resultattavlan för den inre marknaden 2021 utvidgats till tre nya politikområden och indikatorer. Dessa gäller den cirkulära ekonomin/grönare av industrin, marknadsövervakning och Små och medelstora företags företagsmiljö.

De viktigaste resultaten presenteras i form av ett trafikljusdiagram, genom att tillskriva röda (under medel), gula (genomsnitt) och gröna (över medel) kort per verktyg eller område, medan pilarna i tabellen nedan representerar förbättringarna från det ena året till det andra. Jämfört med 2019 noterar årets resultattavla en stabil situation i de flesta medlemsländer och observerar en mycket liten förbättring av det övergripande resultatet för de övervakade områdena. Mer detaljerad information per land och område finns i online-verktyg. Ett pressmeddelande om resultattavlan för den inre marknaden 2021 finns tillgänglig här.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend