Anslut dig till vårt nätverk!

Sliders

Magazine Slider

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Sliders

testet

publicerade

on

Fortsätt läsa

Sliders

Test Dold

publicerade

on

TestHiddenn

Annons

Fortsätt läsa

Kina

Taiwan gör ett genombrott

publicerade

on

lager-tagningar-hd-tagningar-av-en-tvåmotoriga-jet-planet-landning-off-center-i-silhuett-mot-en-mörkblå-nightresize

Det är en av FN: s mer otydliga armar, men International Civil Aviation Organization är platsen för ett genombrott i den decennier långa rivaliseringen mellan Kinas kommunister och Taiwans nationalister. ICAO träffas i Montreal för en församling som är planerad att pågå fram till oktober 4. Och för första gången sedan FN sparkade ut Chiang Kai-sheks Taiwanbaserade republik Kina i 1971, finns en taiwanesisk representant närvarande.

För Taiwan, som länge är van vid internationell isolering, är detta en viktig utveckling. Ön har diplomatiska förbindelser med endast 23 länder. Den mest betydande är Vatikanen, som länge har varit i strid med Folkrepubliken Kina över den kommunistiska regeringens fientlighet mot den katolska kyrkan. De andra regeringarna som erkänner Taiwan är fattiga och små, mest i Latinamerika och Karibien samt några i Afrika och Oceanien.

Annons

Taiwaneserna har försökt i flera år att bryta ur sin diplomatiska isolering och har riktat ICAO. Den framgångsrika ”internationella stödet för Taiwans meningsfulla deltagande uppskattas”, taiwanesiska Transportminister Yeh Kuang-Shih skrev i en kolumn i Flygvecka. ”Taiwan har under många år strävat efter att delta i ICAO. Vår uppmaning att inkluderas i organisationen har erkänts runt om i världen. ”

Det är en anledning till att DPP är försiktig. För Kinas skeptiker i Taiwans opposition är ICAO: s deltagande faktiskt ett bakslag, inte ett genombrott. De Taipei Times tidningenrapporterade till exempel DPP-lagstiftaren Lin Chia-lung som beklagade Kinas roll i Taiwans debut i Montreal. Uttalandet från ICAO-presidenten "var ett tydligt budskap till det internationella samfundet att inbjudningar för Taiwan att delta i internationella aktiviteter måste gå igenom Kina", rapporterade tidningen Lin.

Under tiden ökar flygtrafiken mellan de två sidorna snabbt. Det var bara i 2008 att flygningar kunde gå direkt från den ena sidan av Taiwansundet till den andra utan att behöva gå igenom Hong Kongs luftrum. Nu så många människor flyger mellan fastlandet och Taiwan, flygbolagen befarar mer plats på kinesiska flygplatser.

Annons

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend