Anslut dig till vårt nätverk!

Kommunikation

Samråd om elektronisk kommunikation visar på behovet av pålitlig och motståndskraftig anslutningsinfrastruktur

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionen publicerade Sammanfattning av resultaten av det förberedande samrådet om framtiden för den elektroniska kommunikationssektorn, såväl som de icke-konfidentiella versionerna av de mottagna bidrag.

Respondenter identifierade i nätverksvirtualisering, öppna nätverk och kantmoln de tekniska genombrott som kommer att få störst genomslag de kommande åren. Dessa tekniker förväntas åstadkomma en övergång från traditionella elektroniska kommunikationsnätverk till molnbaserade, virtualiserade, mjukvarudefinierade nätverk, minska kostnaderna, förbättra motståndskraften och säkerheten i nätverk och introducera nya, innovativa tjänster, samtidigt som ekosystemet och affärsmodellerna förändras.

Denna utveckling anses också kunna främja den digitala inre marknaden, understryker behovet av tillförlitlig och motståndskraftig anslutningsinfrastruktur, medan majoriteten av de tillfrågade anser att fullständig integration av marknaden hämmas av fragmenteringen av sektorn. Majoriteten, främst företag och näringslivsorganisationer, välkomnade mer integration på spektrummarknaden och en mer harmoniserad strategi för spektrumhantering i hela EU, inklusive behovet av att ta itu med skadlig störning från tredjeländer på EU-nivå. Respondenternas åsikter var inte avgörande i förhållande till frågorna om rättvisa gentemot konsumenterna och det rättvisa bidraget från alla digitala aktörer.

Kommissionären för den inre marknaden, Thierry Breton, sa: "Med det tekniska racet som äger rum behöver vi banbrytande nätverk som klarar uppgiften när det gäller överföringshastighet, lagringskapacitet, edge/datorkraft och interoperabilitet. Att skapa en verklig inre marknad för telekom kommer att vara avgörande för detta teknikskifte. Vi kommer att omdefiniera DNA:t i vår telekomreglering för att underlätta marknadskonsolidering, minska kostnader och byråkrati för en snabb implementering av teknik, attrahera mer – och mer privat – kapital och säkra våra nätverk.”

The exploratory consultation aimed at gathering views and identifying Europe’s needs in terms of connectivity infrastructure to lead the digital transformation. The Commission received 437 contributions to the consultation, which ran from 23 February to 19 May 2023. Under confidentiality requirements, the Commission has shared the replies to the consultation with the Organ för europeiska tillsynsmyndigheter för elektronisk kommunikation (BEREC).

Mer information finns nätet.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend