Anslut dig till vårt nätverk!

Brott

Nya EU-regler som kriminaliserar brott mot EU:s sanktioner träder i kraft

DELA MED SIG:

publicerade

on

Nya EU-regler som harmoniserar brott och påföljder för överträdelse av EU:s restriktiva åtgärder trädde i kraft i söndags den 19 maj. De nya reglerna kommer att säkerställa att sådana överträdelser kan utredas och lagföras i alla medlemsstater.

De inkluderar en lista över brott som är relaterade till överträdelse och kringgående av EU:s sanktioner, som till exempel: underlåtenhet att frysa tillgångar; bryta mot reseförbud och vapenembargon; tillhandahålla förbjudna eller begränsade ekonomiska och finansiella tjänster, överföra medel som bör frysas till en tredje part eller tillhandahålla falsk information för att dölja medel som bör frysas.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend