Anslut dig till vårt nätverk!

Försvar

När det gäller extremism online är Big Tech fortfarande vårt huvudproblem

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Under de senaste två månaderna har lagstiftare i Storbritannien och Europa infört ett antal stora nya räkningar syftar till att begränsa den skadliga roll som Big Tech spelar i spridningen av extremistiskt och terroristinnehåll online, skriver Counter Extremism Executive Director Project David Ibsen.

I det här nya lagstiftningsklimatet börjar äntligen sociala mediejättar som Facebook, Twitter och YouTube, som i åratal har varit självbelåtna, om inte medvetet försumliga, med att polisera sina plattformar, komma under press. Det är inte förvånande att deras försenade ansträngningar att blidka regeringar genom självreglerande initiativ som Digital Trust and Safety Partnership redan ger plats för en sökning efter syndabockar.

På senare tid, Big Tech förespråkar har börjat främja idén att extremistiskt och terroristinnehåll online fortfarande är ett problem enbart för mindre sociala mediasidor och alternativa krypterade plattformar. Det är verkligen värt att ta itu med extremism och terrorism på mindre och alternativa platser, men den övergripande berättelsen här är mer än lite bekväm för Silicon Valley och bristfällig i ett antal avgörande avseenden.

Annons

Spridningen av extremistiskt och terroristmaterial är fortfarande ett stort problem för Big Tech. För det första är vi ännu inte i närheten av det utlovade landet i en vanlig social media-miljö utan extremistiska meddelanden. Långt ifrån Big Tech som leder vägen för innehållsmoderering, fann en studie av mediansvar som publicerades i februari i år att Facebook, Twitter och YouTube håller på att betydligt bättre än av mindre plattformar i deras ansträngningar att eliminera skadliga inlägg.

I samma månad upptäckte CEP-forskare en omfattande cache av ISIS-innehåll på Facebook, inklusive avrättningar, uppmaningar att begå våld och bekämpa bilder, som helt hade ignorerats av moderatorer.

Den här veckan, med antalet antisemitiska våld som stiger över hela USA och Europa, har CEP återigen identifierat tydligt nynazistiskt innehåll över en rad vanliga plattformar inklusive YouTube, Facebook-ägda Instagram och Twitter.

Annons

För det andra, även i en tänkt framtid där extremistisk kommunikation sker främst genom decentraliserade plattformar, skulle extremistgrupper fortfarande vara beroende av någon form av anslutning till vanliga försäljningsställen för att växa sin ideologiska stödbas och rekrytera nya medlemmar.

Varje historia om radikalisering börjar någonstans och reglering av Big Tech är det största steget vi eventuellt kan ta för att förhindra att vanliga medborgare dras ner i extremistiska kaninhål.

Och medan farligt och hatigt innehåll kan flöda mer fritt på omodererade platser, önskar extremister och terrorister fortfarande tillgång till stora, vanliga plattformar. Facebook, Twitter, YouTube och andra som är nästan allestädes närvarande erbjuder extremister möjligheten att nå en bredare publik - att antingen skrämma eller rekrytera så många människor som möjligt. Till exempel, Christchurch-mördaren Brenton Tarrant, som tog live-streaming av hans grymheter på Facebook Live, hade sin attackvideo återuppladdad mer än 1.5 miljoner gånger.

Oavsett om det är jihadists försöker antända ett världsomspännande kalifat eller nynazister försöker starta ett raskrig är målet med terrorismen idag att fånga uppmärksamhet, inspirera likasinnade extremister och destabilisera samhällen i största möjliga utsträckning.

För detta ändamål kan de förstärkande effekterna av stora sociala mediekanaler helt enkelt inte underskattas. Det är en sak för en extremist att kommunicera till en liten grupp ideologiska kohorter i ett dunkelt krypterat nätverk. Det är något helt annat för dem att dela sin propaganda med hundratals miljoner människor på Facebook, Twitter eller YouTube.

Det skulle inte vara någon överdrift att säga att att hindra den senare från att ske genom effektiv reglering av Big Tech skulle bidra till att i grunden ta itu med modern terrorism och förhindra extremister och terrorister från att nå en vanlig publik.

Den ökande decentraliseringen av online-extremism är en viktig fråga som lagstiftare måste ta itu med, men den som tar upp den för att försöka dölja vikten av att reglera Big Tech har helt enkelt inte allmänhetens bästa.

David Ibsen fungerar som verkställande direktör för Counter Extremism Project (CEP), som arbetar för att bekämpa det växande hotet från extremistisk ideologi, särskilt genom att avslöja extremismens missbruk av finans-, affärs- och kommunikationsnät. CEP använder de senaste kommunikations- och tekniska verktygen för att identifiera och motverka extremistisk ideologi och rekrytering online.

Försvar

"Europa kan - och helt klart borde - kunna och vilja göra mer på egen hand" von der Leyen

publicerade

on

EU -kommissionens ordförande Ursula von der Leyen reflekterade över det brådskande slutet på Nato -uppdraget i Afghanistan i sitt tal om ”State of the EU” (SOTEU). Sommarens händelser har gett nya impulser till Europeiska försvarsunionen. 

Von der Leyen beskrev situationen som att väcka ”djupt oroande frågor” för Natos allierade, med dess konsekvenser för afghaner, tjänstemän och kvinnor, såväl som för diplomatiska och hjälparbetare. Von der Leyen meddelade att hon förväntade sig att ett gemensamt uttalande från EU och Nato skulle presenteras före årets slut och sade att ”vi” för närvarande arbetar med detta med Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg.

Europeiska försvarsunion

Annons

Många har kritiserat EU: s misslyckande med att använda sina stridsgrupper. Von der Leyen attackerade frågan direkt: "Du kan ha de mest avancerade krafterna i världen - men om du aldrig är beredd att använda dem - till vilken nytta är de?" Hon sa att problemet inte var brist på kapacitet, utan brist på politisk vilja. 

Von der Leyen sa att det kommande strategiska kompassdokumentet, som ska slutföras i november, är nyckeln till denna diskussion: ”Vi måste bestämma hur vi kan använda alla de möjligheter som redan finns i fördraget. Därför kommer president Macron och jag under det franska ordförandeskapet att sammankalla ett toppmöte om europeiskt försvar. Det är dags för Europa att gå upp till nästa nivå. ”

Von der Leyen efterlyste större informationsutbyte för bättre situationsmedvetenhet, delning av intelligens och information, samt att sammanställa alla tjänster från biståndsleverantörer till dem som kan leda på polisutbildning. För det andra efterlyste hon förbättrad driftskompatibilitet genom gemensamma europeiska plattformar, om allt från stridsflygplan till drönare. Hon slängde tanken på att avstå från mervärdesskatt vid köp av försvarsutrustning som utvecklats och producerats i EU och hävdade att detta skulle bidra till driftskompatibilitet och minska beroendet. Slutligen sa hon om cyber att EU behövde en europeisk cyberförsvarspolitik, inklusive lagstiftning om gemensamma standarder enligt en ny europeisk cyberresilience -lag.

Annons

Vad väntar vi på?

Talare efter von der Leyens tal sa ordförande för Europeiska folkpartiet Manfred Weber MEP: ”Jag välkomnar initiativen från försvarsrådet i Ljubjana. Men vad väntar vi på? Lissabonfördraget ger oss alla alternativ, så låt oss göra det och låt oss göra det nu. ” Han sa att president Biden redan hade klargjort att USA inte längre ville vara världens polis och tillade att både Kina och Ryssland väntade på att fylla tomrummet: ”Vi skulle vakna upp i en värld där våra barn inte vill att leva."

Fortsätt läsa

9 / 11

20 år sedan 9/11: Uttalande av den höga representanten/vicepresidenten Josep Borrell

publicerade

on

Den 11 september 2001 dödade nästan 3,000 6,000 människor och skadade mer än XNUMX XNUMX dödliga attacker i amerikansk historia när kapade passagerarflyg kraschade in i World Trade Center, Pentagon och in i ett fält i Somerset County, Pennsylvania.

Vi hedrar minnet av dem som förlorade livet på denna dag, för 20 år sedan. Offren för terrorism glöms inte bort. Jag uttrycker min innerliga medkänsla för det amerikanska folket, särskilt de som förlorade sina nära och kära i attackerna. Terrorattacker är attacker mot oss alla.

9/11 markerade en vändning i historien. Det förändrade i grunden den globala politiska agendan-för första gången någonsin åberopade Nato artikel 5, vilket gjorde det möjligt för sina medlemmar att svara tillsammans i självförsvar, och det inledde kriget mot Afghanistan.

Annons

20 år senare förblir terrorgrupper som Al Qaida och Da'esh aktiva och virulenta i många delar av världen, till exempel i Sahel, Mellanöstern och Afghanistan. Deras attacker har orsakat tusentals offer världen över, enorm smärta och lidande. De försöker förstöra liv, skada samhällen och förändra vårt sätt att leva. De försöker destabilisera länder som helhet och de utsätts framför allt för sköra samhällen, men också våra västerländska demokratier och de värderingar vi står för. De påminner oss om att terrorism är ett hot vi lever med varje dag.

Nu, som då, står vi fast beslutna att bekämpa terrorism i alla dess former, var som helst. Vi står i beundran, ödmjukhet och tacksamhet till dem som riskerar sina liv för att skydda oss från detta hot och mot dem som svarar i efterdyningarna av attacker.

Vår erfarenhet av terrorism har lärt oss att det inte finns några enkla svar eller snabba lösningar. Att reagera på terrorism och våldsbejakande extremism med våld och militär styrka ensam hjälper inte att vinna hjärtan och sinnen. EU har därför tagit ett integrerat tillvägagångssätt genom att ta itu med grundorsakerna till våldsbejakande extremism, stänga av terroristernas finansieringskällor och stävja terroristinnehåll online. Fem EU -säkerhets- och försvarsuppdrag runt om i världen har mandat att bidra till kampen mot terrorism. I alla våra ansträngningar åtar vi oss att skydda oskyldiga liv, våra medborgare och våra värderingar, samt upprätthålla mänskliga rättigheter och internationell rätt.

Annons

De senaste händelserna i Afghanistan tvingar oss att ompröva vårt tillvägagångssätt, i samarbete med våra strategiska partner, till exempel USA och genom multilaterala insatser, bland annat med FN, Global Coalition to Defeat Da'esh och Global Counter Terrorism Forum (GCTF ).

Den här dagen får vi inte glömma att den enda vägen framåt är att stå enade och bestämda mot alla som försöker skada och splittra våra samhällen. EU kommer att fortsätta att arbeta tillsammans med USA och alla dess partner för att göra denna värld till en säkrare plats.

Fortsätt läsa

Utbildning

Uttalande från kommissionär för krishantering Janez Lenarčič om den internationella dagen för att skydda utbildning från attacker

publicerade

on

I samband med den internationella dagen för att skydda utbildning från attacker (9 september) bekräftar EU sitt åtagande att främja och skydda varje barns rätt att växa i en säker miljö, få tillgång till kvalitetsutbildning och bygga en bättre och mer fredlig framtid, säger Janez Lenarčič (bilden).

Attacker mot skolor, elever och lärare har en förödande inverkan på tillgång till utbildning, utbildningssystem och samhällsutveckling. Tyvärr ökar deras förekomst i oroväckande takt. Detta framgår alltför tydligt av den senaste utvecklingen i Afghanistan och kriserna i Etiopien, Tchad, Afrikas Sahelregion, i Syrien, Jemen eller Myanmar, bland många andra. Global Coalition to Protect Education from Attack har identifierat mer än 2,400 2020 attacker mot utbildningsanläggningar, studenter och lärare 33, en ökning med 2019 procent sedan XNUMX.

Attacker mot utbildning utgör också brott mot internationell humanitär lag, regelverket som försöker begränsa effekterna av väpnade konflikter. Sådana kränkningar förökar sig, medan deras förövare sällan ställs till svars. I denna uppfattning sätter vi konsekvens av internationell humanitär rätt konsekvent i centrum för EU: s yttre åtgärder. Som en av de största humanitära givarna kommer EU därför att fortsätta att främja och förespråka global respekt för internationell humanitär lag, både av stater och icke-statliga väpnade grupper under en väpnad konflikt.

Annons

Utöver förstörelse av anläggningar leder attacker mot utbildning till långsiktig avstängning av lärande och undervisning, ökar risken för skolavhopp, leder till tvångsarbete och rekrytering av väpnade grupper och styrkor. Skolestängningar förstärker exponeringen för alla former av våld, inklusive sexuellt och könsbaserat våld eller tidigt och tvångsäktenskap, vars nivåer har ökat drastiskt under COVID-19-pandemin.

COVID-19-pandemin avslöjade och förvärrade utbildningens sårbarhet över hela världen. Nu, mer än någonsin, måste vi minimera störningar i utbildningsstörningar och se till att barn kan lära sig säkerhet och skydd.

Utbildningssäkerhet, inklusive ytterligare engagemang i deklarationen om säkra skolor, är en integrerad del av våra ansträngningar att skydda och främja rätten till utbildning för varje tjej och pojke.

Annons

Att reagera på och förebygga attacker mot skolor, stödja skyddande aspekter av utbildning och skydda elever och lärare kräver en samordnad och sektorsövergripande strategi.

Genom EU-finansierade projekt inom utbildning i nödsituationer hjälper vi till att minska och mildra riskerna med väpnade konflikter.

EU ligger fortfarande i framkant när det gäller att stödja utbildning i nödsituationer och avsätter 10% av sin budget för humanitärt bistånd för att stödja tillgång, kvalitet och skydd av utbildning.

Mer

Faktablad - Utbildning i nödsituationer

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend