Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Biden G7 och NATO: s att göra-lista: Förena allierade, bekämpa autokrati, attackera COVID-19

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

President Joe Bidens möte med ledare för G7-ledande industriekonomier i en engelsk kustby den här veckan kommer att inleda ett nytt fokus på att samla amerikanska allierade mot vanliga motståndare - COVID-19-pandemin, Ryssland och Kina, Reuters.

Nya COVID-19-varianter och stigande dödstalsnivåer i vissa länder kommer att väcka stora under samlingen från fredag ​​till söndag (11-13 juni), tillsammans med klimatförändringarna, stärka de globala försörjningskedjorna och säkerställa att väst bibehåller sin tekniska kant över Kina, världens näst största ekonomin.

Biden, en demokrat, lovade att återuppbygga förbindelserna med allierade efter fyra steniga år under tidigare president Donald Trump, som drog Washington ut ur flera multilaterala institutioner och hotade vid ett tillfälle att sluta Nato.

Annons

"I detta ögonblick av global osäkerhet, eftersom världen fortfarande kämpar med en pandemi från en gång i seklet, handlar denna resa om att förverkliga Amerikas förnyade engagemang för våra allierade och partners", skrev Biden i en yttrande publicerad av Washington Post på lördag.

Sammankomsten kommer att sätta Bidens motto "America is back" på prov, med allierade desillusionerade under Trump-åren och letade efter konkreta, bestående åtgärder.

Det är ett avgörande ögonblick för USA och världen, sade den tidigare brittiska premiärministern Gordon Brown på CNN på söndag.

Annons

"Kommer det internationella samarbetet att återställas eller är vi fortfarande i den här världen där nationalism, protektionism och i viss utsträckning isolationism dominerar?" Frågade Brown.

Ryssland kommer att vara i framkant av uppmärksamheten vid G7-toppmötet i Cornwall, England, och dagarna därefter när Biden träffar europeiska ledare och Nato-allierade i Bryssel, innan de går till Genève för att träffa Rysslands president Vladimir Putin.

den senaste tidens ransomware attack på JBS (JBSS3.SA), världens största köttförpackare, av en kriminell grupp som troligen är baserad i Ryssland, och Putins ekonomiska stöd för Vitryssland efter att det tvingade en Ryanair (RYA.I) flygning till land så att den skulle kunna gripa en dissidentjournalist ombord, tvingar amerikanska tjänstemän att överväga skarpare åtgärder.

Vid sidan av Natos toppmöte förväntas Biden också träffa den turkiska presidenten Tayyip Erdogan, en avgörande session mellan de sparrande Nato-allierade efter att Ankaras köp av ryska försvarssystem upprörde Washington och riskerade att köra en kil inom alliansen.

G7: s finansministrar nådde en milstolpe global affär på lördag (5 juni för att fastställa en lägsta global bolagsskattesats på minst 15%, vilket eventuellt kan slå gigantiska teknikföretag som Alphabet Incs (GOOGL.O) Google, Facebook Inc. (FB.O) och Amazon.com Inc. (AMZN.O) Biden och hans motsvarigheter kommer att ge affären sin sista välsignelse i Cornwall. Biden-administrationen, som på torsdagen (3 juni) redogjorde för sina planer till donera 80 miljoner doser av COVID-19-vacciner globalt i slutet av juni, lutar kraftigt på allierade för att följa efter när den globala dödssiffran närmar sig 4 miljoner, säger amerikanska och diplomatiska källor.

Washington vände om kursen förra månaden och stödde förhandlingarna om undantag från skyddet av immateriella rättigheter vid Världshandelsorganisationen för att påskynda vaccinproduktionen i utvecklingsländerna, till stor beklagelse för Tyskland och Storbritannien.

Europeiska diplomater säger att de ser liten gemensam grund i frågan och argumenterar för att WTO-kompromisser skulle ta månader att slutföra och genomföra. Det kan visa sig vara en svag punkt om tillräckliga vaccindoser delas med utvecklingsländer för att sakta ner - och så småningom stoppa - pandemin.

Biden tillkännagav planer i maj att kräva att amerikanska regeringsentreprenörer och finansinstitut är mer transparenta om de klimatförändringsrisker som deras investeringar står inför, och administrationstjänstemän driver andra länder att anta liknande planer.

Storbritannien vill också att regeringar ska kräva att företag rapporterar sådana risker som ett sätt att öka investeringarna i gröna projekt. Men enighet om en väg framåt kommer sannolikt inte att komma i juni. En överenskommelse kan uppstå vid ett FN-klimattoppmöte i Glasgow, Skottland, i november.

G7-länderna har också olika syn på koldioxidprissättning, vilket Internationella valutafonden ser som ett viktigt sätt att begränsa koldioxidutsläppen och nå netto-nollutsläpp till 2050.

Biden-administrationen uppmanar allierade att göra det förenas mot Kina över anklagelser om tvångsarbete i Xinjiang-provinsen, hem till den muslimska uiguriska minoriteten, även om den försöker behålla Peking som en allierad i kampen mot klimatförändringar.

Källor efter diskussionerna säger att de förväntar sig att G7-ledare ska anta ett starkt språk i frågan om tvångsarbete. Kina förnekar alla anklagelser om övergrepp i Xinjiang.

coronavirus

Kommissionen godkänner 1.8 miljoner euro för lettiskt stöd för boskapsodlare som drabbats av coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett lettiskt system på 1.8 miljoner euro för att stödja bönder som är verksamma inom boskapsuppfödningssektorn som drabbats av coronavirusutbrottet. Systemet godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Enligt systemet kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Åtgärden syftar till att mildra den likviditetsbrist som stödmottagarna står inför och att ta itu med en del av de förluster som de drabbades av på grund av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som den lettiska regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset. Kommissionen fann att systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen.

I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 225,000 31 euro per stödmottagare. och (ii) beviljas senast den 2021 december 107. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 3 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen systemet enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som kommissionen vidtar för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64541 i EU statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Kommissionen godkänner 500,000 XNUMX euro i portugisiskt system för att ytterligare stödja persontransportsektorn på Azorerna i samband med coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett portugisiskt system på 500,000 XNUMX euro för att ytterligare stödja persontransportsektorn i Azorerna i samband med coronavirusutbrottet. Åtgärden godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Det följer ett annat portugisiskt system för att stödja persontransportsektorn på Azorerna som kommissionen godkände 4 juni 2021 (SA.63010). Enligt den nya ordningen kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Åtgärden kommer att vara öppen för kollektiva persontransportföretag i alla storlekar som är aktiva på Azorerna. Syftet med åtgärden är att mildra de plötsliga likviditetsbrister som dessa företag står inför och att hantera förluster som uppstår under 2021 på grund av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset.

Kommissionen fann att det portugisiska systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen. I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 1.8 miljoner euro per företag. och (ii) beviljas senast den 31 december 2021. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 107 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som vidtas av kommissionen för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64599 i EU statligt stöd registrera sig på kommissionens tävlingens webbplats när någon sekretessfrågor har lösts.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Kommissionen godkänner franskt biståndsprogram på 3 miljarder euro för att genom lån och aktieinvesteringar stödja företag som drabbats av coronaviruspandemin

publicerade

on

Europeiska kommissionen har, enligt EU: s regler för statligt stöd, godkänt Frankrikes planer på att inrätta en fond på 3 miljarder euro som ska investera genom skuldinstrument och eget kapital och hybridinstrument i företag som drabbats av pandemin. Åtgärden godkändes enligt den tillfälliga ramen för statligt stöd. Systemet kommer att genomföras genom en fond med titeln 'Övergångsfond för företag som påverkas av COVID-19-pandemin', med en budget på 3 miljarder euro.

Enligt detta system kommer stödet att ha formen av (i) förlagslån eller deltagande lån; och (ii) rekapitaliseringsåtgärder, särskilt hybridkapitalinstrument och icke-röstande preferensaktier. Åtgärden är öppen för företag etablerade i Frankrike och finns i alla sektorer (utom finanssektorn), som var livskraftiga före coronaviruspandemin och som har visat att deras ekonomiska modell är långsiktigt livskraftig. Mellan 50 och 100 företag förväntas dra nytta av detta system. Kommissionen ansåg att åtgärderna uppfyllde villkoren i den tillfälliga ramen.

Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden var nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i Frankrikes ekonomi, i enlighet med artikel 107 b FEUF och villkoren i den tillfälliga tillsynen. På grundval av detta godkände kommissionen dessa system enligt EU: s regler för statligt stöd.

Annons

Verkställande direktör Margrethe Vestager (avbildad), konkurrenspolitik, sade: ”Detta rekapitaliseringssystem på 3 miljarder euro gör det möjligt för Frankrike att stödja företag som drabbats av coronaviruspandemin genom att underlätta tillgången till finansiering i dessa svåra tider. Vi fortsätter att arbeta nära med medlemsstaterna för att hitta praktiska lösningar för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin medan vi respekterar EU: s regelverk. ”

Annons
Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend