Anslut dig till vårt nätverk!

Nato

Nato-chefen säger till Ryssland att det inte kan vinna kärnvapenkrig - Reuters

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Nato varnade på onsdagen för att Rysslands krig i Ukraina skulle glida in i en kärnvapenkonfrontation mellan Moskva och väst.

"Ryssland borde stoppa denna farliga oansvariga kärnkraftsretorik", sa Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg på en presskonferens. "Men låt det inte råda några tvivel om vår beredskap att skydda och försvara allierade mot alla hot när som helst."

"Ryssland måste förstå att det aldrig kan vinna ett kärnvapenkrig", sa han på tröskeln till ett toppmöte för den västra militäralliansens nationella ledare i Bryssel. "NATO är inte en del av konflikten ... det ger stöd till Ukraina men är inte en del av konflikten."

"NATO kommer inte att skicka in trupperna in i Ukraina... Det är oerhört viktigt att ge stöd till Ukraina och vi trappar upp. Men samtidigt är det också oerhört viktigt att förhindra att denna konflikt blir ett fullfjädrat krig mellan Nato och Ryssland."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend