Anslut dig till vårt nätverk!

NATO

Stoltenberg träffar parlamentets ledare

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Metsola och Stoltenberg utbyter åsikter om säkerhetsläget i Europa (NATO).

Europaparlamentet välkomnade Jens Stoltenberg, Natos generalsekreterare, till presidentkonferensen för de politiska partierna i dag. Stoltenberg, parlamentsledamöterna och Roberta Metsola träffades för att prata om Natos samarbete med EU och deras gemensamma prioriteringar för försvaret av Ukraina.

"Vi ser vikten av att ytterligare öka vårt stöd till Ukraina", sa Stoltenberg. ”NATO-EU-samarbetet har alltid varit viktigt, men speciellt nu. När våra kärnvärden, demokrati, rättsstatsprincipen, respekten för suveränitet och territoriell integritet, [utmanas] av den brutala ryska invasionen, är det viktigare än någonsin för Nato och Europeiska unionen att stå tillsammans.” 

Både Europaparlamentets ordförande Roberta Metsola och Stoltenberg uttryckte EU:s och Natos ansvar att samarbeta i deras uppdrag att stödja Ukraina. Metsola besökte Kiev för några veckor sedan och rapporterade att Ukrainas president Volodymyr Zelensky efterlyser mer militärt stöd och effektivare humanitärt och ekonomiskt bistånd. Metsola uttryckte också stöd för att stärka de nuvarande sanktionerna mot Ryssland. 

Behovet av att stärka sanktionerna kommer när EU hanterar problem med att få den gas de behöver. Den 31 mars undertecknade Rysslands president Vladimir Putin en deklaration som tvingar europeiska gasbolag att hoppa igenom ringarna för att betala för rysk gas. Dessa ringar skulle få företagen att bryta mot EU:s sanktioner genom att tillåta den ryska centralbanken att få tillgång till dessa betalningar direkt genom att låta dem växla valutan från euro till rubel.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend