Anslut dig till vårt nätverk!

NATO

Joint Forces Command Neapel inleder NATO Exercise Noble Jump 23

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

För att demonstrera Natos engagemang för att försvara varje tum av Natos territorium, har delar av Very High Readiness Joint Task Force (VJTF) påbörjat sin utplacering till Sardinien, ITALIEN. Övningen Noble Jump 23 kommer att belysa Natos kapacitet genom en operationell och taktisk övning, live- och kommandopostövning som kommer att avslutas med en Joint Allied Powers Demonstration Day (JAPDD), som visar beredskapen hos NATO:s krigsförmåga.

Denna långa planade övning, under ledning av Joint Forces Command Neapel (JFC Neapel), kommer att uppfylla de krav som ställts av Supreme Headquarters Allied Powers Europe för att utöva VJTF som de ledande delarna av NATO:s svarsstyrka.

NATO Response Force (NRF) är en teknologiskt avancerad, multinationell styrka som består av land-, luft-, sjö- och specialoperationsstyrkor som snabbt kan sättas in. Det ger kollektivt försvar och ett snabbt militärt svar på framväxande kriser. Dessutom kan den utföra fredsfrämjande operationer, ge skydd till kritisk infrastruktur och stödja katastrofhjälp.

Ungefär 2,200 XNUMX soldater kommer att konvergera på Sardinien från de allierade nationerna Tyskland, Norge, Nederländerna, Tjeckien och Luxemburg. Värd för övningen är Italien.

"Övningen Noble Jump 23 visar att Nato är enat, redo och villig att försvara allierade. Här visar sig NRF som ett trovärdigt militärt alternativ: Det är ett uttalande om vår beslutsamhet och vår förmåga." sa US Navy Captain William Urban, Chief Public Affairs JFC Neapel.

NRF bildades 2002 och ger Nato ett trovärdigt, snabbt deployerbart militärt alternativ för att reagera på framväxande kriser, vilket underbygger principen om Kollektivt försvar.

Kommandot för NRF roterar årligen mellan NATO-högkvarteren JFC Neapel och JFC Brunssum på operativ nivå. JFC Neapel har tagit över NRF:s ledning för 2023.

Annons

Under övningen kommer det att finnas möjligheter för media att observera träning och medieorganisationer kan ansöka om en inbjudan till Noble Jump 23:s final, JAPPD live fire and VIP event den 12 maj.

För ytterligare information och hur du ackrediterar för denna övning, kontakta: [e-postskyddad]

#NobleJump23

#VJTF23

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend