Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Fransmän har de dystraste ekonomiska utsikterna

DELA MED SIG:

publicerade

on

fransk-dysterEn ny undersökning avslöjar att franska har de dystraste ekonomiska utsikterna, men de stöder mest en europeisk förmögenhetsskatt för att täcka kostnaderna för eventuella framtida räddningsaktioner eftersom en läckt intern briefing avslöjar att den tyska regeringen är djupt oroad över Frankrikes ekonomi, en ny pan- Europeisk YouGov-undersökning visar att fransmännen är mest pessimistiska när det gäller deras hushålls och deras lands ekonomiska situation.

En intern bedömning från det tyska ekonomiministeriet pekar på att Frankrike har den "näst lägsta årliga arbetstiden" i EU, medan dess "skatte- och socialförsäkringsbörda" är den högsta. Samtidigt kallar briefingen Frankrikes president Francois Hollandes ekonomiska reformplaner för "slingrande".

Enligt YouGovs EuroTrack-undersökning, som spårar opinionen i Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Danmark, Sverige, Finland och Norge, förväntar sig 60 % av befolkningen i Frankrike att deras hushållsekonomi kommer att förvärras under de kommande 12 månaderna. Detta är nästan dubbelt så stor andel (32 %) av människor i Tyskland som förväntar sig att deras ekonomiska situation kommer att försämras.

På frågan om hur deras hushållsekonomi har förändrats under de senaste 12 månaderna är fransmännen återigen överlägset mest negativa med 65 % som säger att det har blivit värre, jämfört med 53 % av britterna och endast 34 % av tyskarna som säger detsamma.
När det gäller den allmänna opinionen om landets övergripande ekonomiska utsikter, och nästan tre fjärdedelar (74 %) av den franska allmänheten säger att Frankrikes ekonomi har försämrats under de senaste 12 månaderna, jämfört med 55 % av britterna och bara 37 % av tyskarna som säger det samma.
När man ser framåt säger mer än två tredjedelar (67 %) av befolkningen i Frankrike att de förväntar sig att landets ekonomi kommer att försämras under de kommande 12 månaderna, jämfört med 40 % av britterna och 38 % av tyskarna som tror detsamma om deras länders ekonomiska framtidsutsikter.

YouGov EuroTrack-undersökningen avslöjar också att fransmännen är de mest stödjande av tyska planer på en speciell "förmögenhetsskatt" – inriktad på tillgångar för rika individer – för att finansiera eventuella framtida räddningsaktioner för oroliga ekonomier i euroområdet.
På frågan om de skulle stödja eller motsätta sig att en förmögenhetsskatt införs för de rikaste människorna i de länder som kräver en räddningsaktion, och 67 % av fransmännen är för, jämfört med 53 % av tyskarna och endast 39 % av britterna.

Fransmännen stöder ännu mer att en förmögenhetsskatt införs i ALLA länder i euroområdet, med 74 % för, jämfört med 56 % av tyskarna och 35 % av britterna.

I en kommentar till undersökningen sa YouGovs chef för politisk och social forskning Joe Twyman: "Även om detta läckta informationsdokument utan tvekan kommer att belasta relationerna mellan Frankrike och Tyskland, som vi kan se från denna undersökning går klyftan mellan dessa två nationer mycket djupare än internpolitik. Det är mer uppenbart än någonsin att Tyskland är euroområdets främsta ekonomiska drivkraft, medan folk i Frankrike verkar inse att deras egen ekonomi är i trubbel. Det faktum att fransmännen är mest för en alleuropeisk förmögenhetsskatt kan dock tyda på att Frankrikes ekonomiska problem kommer att hjälpa snarare än att hindra tyska planer.”

Annons

 

Anna van Densky

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend