Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Barnier: Ringer Frankrike för reform

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Av Bryssel korrespondent

ECOEUBARNIER

EU: s inre marknadskommissionär Michel Barnier, EU: s främsta finansiella tillsynsmyndighet, uppmanade den franska regeringen att fortsätta sina planerade reformer trots att kommissionen tillät ytterligare två år att nå sitt budgetunderskottsmål.

”Det är ett ögonblick av sanning för regeringen som behöver ha det politiska modet att genomföra de reformer som ibland inte kommer att förstås och kräver ansträngning”, sa han till franska radio Europe 1 i en intervju.

Olli Rehn, den europeiska kommissionären för valutafrågor, sa på fredag ​​att Frankrike var mycket nödvändigt för att låsa upp sin tillväxtpotential och skapa arbetstillfällen, och tillade Spanien, Italien och Nederländerna samt Frankrike - fyra av euroområdets fem största ekonomier - skulle förbli i lågkonjunktur detta år.

Frankrike - som omprövades på fredag, skulle underskrida underskottet under 3 procent 2014, bara ett år senare än den ursprungliga tidsfristen - måste fortsätta sin pension och arbetsreformer för att öka sin konkurrenskraft och för att övervinna sin arbetslöshetskris, sade Barnier.

Tysklands finansminister Wolfgang Schaeuble sa att EU: s beslut var i linje med den stärkta stabilitets- och tillväxtpakten eftersom det möjliggjorde flexibilitet för att uppfylla underskottsmål.

Annons

"Men kommissionen sade också, och det är väldigt viktigt, att med (förlängningen) kommer tydliga krav på nödvändiga reformer", sa han till tidningen Bild am Sonntag som skulle publiceras på söndagen.

"Kommissionen och den tyska regeringen är helt överens om att vi inte kan sakta ner när det gäller reformer", tillade Schaeuble.

EU: s finansministrar hade gett Frankrike fram till i år att minska budgetunderskottet under 3 procent av BNP och fastställa tidsfristen för Spanien för 2014. Men medan Frankrike förväntar sig att dess ekonomi kommer att växa med 0.1 procent i år, förutspår EU-kommissionen en 0.1-procents minskning.

 

Anna van Densky

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

trend