Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Barnier: Uppmanar Frankrike för reform

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Av Bryssel korrespondent

ECOEUBARNIER

EU:s kommissionär för den inre marknaden, Michel Barnier, EU:s högsta finansiella tillsynsmyndighet, uppmanade den franska regeringen att fortsätta sina planerade reformer trots att kommissionen tillåter två år till för att nå sitt budgetunderskottsmål.

"Det är ett sanningsögonblick för regeringen som behöver ha det politiska modet att genomföra de reformer som ibland inte kommer att förstås och som kräver ansträngning", sa han till franska radion Europe 1 i en intervju.

Olli Rehn, EU-kommissionären för monetära frågor, sa på fredagen att Frankrike är ett stort behov av att frigöra sin tillväxtpotential och skapa jobb, och lägger till Spanien, Italien och Nederländerna samt Frankrike - fyra av euroområdets fem största ekonomier - skulle förbli i lågkonjunktur denna gång. år.

Frankrike – som i fredags bekräftade att det skulle få underskottet under 3 procent 2014, bara ett år senare än den ursprungliga tidsfristen – måste fortsätta sina pensions- och arbetsreformer för att öka sin konkurrenskraft och övervinna sin arbetslöshetskris, sa Barnier.

Tysklands finansminister Wolfgang Schaeuble sa att EU:s beslut var i linje med den förstärkta stabilitets- och tillväxtpakten eftersom det tillåter flexibilitet när det gäller att uppfylla underskottsmålen.

Annons

"Men kommissionen sa också, och det är mycket viktigt, att med (förlängningen) kommer tydliga krav på nödvändiga reformer", säger han till tidningen Bild am Sonntag som ska publiceras på söndag.

"Kommissionen och den tyska regeringen är helt överens om att vi inte kan sakta ner när det gäller reformer", tillade Schaeuble.

EU:s finansministrar hade gett Frankrike fram till i år för att få ner sitt budgetunderskott till under 3 procent av BNP och satte tidsfristen för Spanien till 2014. Men medan Frankrike förväntar sig att dess ekonomi kommer att växa med 0.1 procent i år, förutspår EU-kommissionen en 0.1 procent kontraktion.

 

Anna van Densky

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend