Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Tyskland Ivriga att avsluta bankunionen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Av Bryssel korrespondent

ECOGERMANYBANKING

Idag sade tyska finansministern Wolfgang Schaeuble att Europa skulle få sin bankförening snabbt på grundval av nuvarande EU-fördrag i stället för att vänta på fördragsförändringar.

"Det är ett prioriterat projekt", sade Schaeuble till ett Berlins universitetssal, och talade tillsammans med sin franska kollega Pierre Moscovici.

Schaeuble sa att Europa behövde institutionella förändringar på medellång sikt men kunde inte vänta på detta för att lösa aktuella problem.

"Vi måste göra det bästa av det på grundval av de nuvarande fördragen, och där vi inte lyckas uppnå saker institutionellt, kommer vi att arbeta mellanstatligt eller till och med bilateralt."

Tysklands finansminister Wolfgang Schaeuble sa att han är orolig för Tysklands bild i Europa, eftersom han signalerade en beredskap att lyssna på andra på ansträngningar för att övervinna regionens ekonomiska problem.

Annons

Schaeuble, som talar för studenter i Berlin idag tillsammans med franska finansministern Pierre Moscovici, sade att de båda överens om behovet av att skynda på bankförbundet och att inget land har ett monopol på hur man löser Europas elände. Det är "bra" att tyskarna visar medkänsla för länder i Sydeuropa som registrerar ungdomsarbetslösheten, sade Schaeuble.

"Det är inte fallet i Europa, aldrig, att vissa vet allt och de andra inte," sade Schaeuble. "Det är fel. Tyskland kan lära sig mycket från andra länder och vi måste. "Han och Moscovici" arbetar med hur vi kan dra nytta av varandra, säger Schaeuble.

Ministrarna talade vid ett evenemang om tysk-franskt ekonomiskt samarbete som en del av ceremonier för att markera 50-år av de två ländernas försoning efter andra världskriget. Moscovici, samtidigt som man säger att politiken under skuldkrisen måste luta sig mot att stärka tillväxten och bort från åtstramning, sa att Europa grundar sig på kompromiss och avvisade "karikatyrer" i Tyskland.

Schaeuble sade att bankförbundet är ett "prioriterat projekt" för de kommande månaderna "och vi kommer snabbt att flytta framåt", som Moscovici hade förespråkat. Medan närmare ekonomisk och politisk integration i slutändan kan kräva förändringar i Europeiska unionens fördrag, så är det inte så länge nu, sa han.
"Naturligtvis behöver vi också institutionella förändringar på medellång sikt," sade Schaeuble. "Men vi kan naturligtvis inte vänta med tanke på trögheten i Europa tills vi uppnår fördragsändringar för att lösa nuvarande problem. Därför måste vi göra det bästa vi kan på grundval av de befintliga fördragen. "

 

Anna van Densky

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

trend