Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Transatlantic Trade and Investment Partnership (T-TIP)

DELA MED SIG:

publicerade

on

obahma

I dag meddelade president Obama, tillsammans med Europeiska kommissionens ordförande Barroso och Europeiska rådets ordförande Van Rompuy, att USA och Europeiska unionen (EU) kommer att inleda förhandlingar om ett transatlantiskt handels- och investeringspartnerskapsavtal (T-TIP). Den första omgången av T-TIP-förhandlingar kommer att äga rum veckan den 8 juli i Washington, DC, under ledning av USA:s handelsrepresentants kontor. 

T-TIP kommer att vara ett ambitiöst, heltäckande och handels- och investeringsavtal av hög standard som erbjuder betydande fördelar när det gäller att främja USA:s internationella konkurrenskraft, jobb och tillväxt.

 

T-TIP kommer att syfta till att öka den ekonomiska tillväxten i USA och EU och lägga till de mer än 13 miljoner jobb i USA och EU som redan stöds av transatlantisk handel och investeringar. 

Annons

 

T-TIP kommer särskilt att syfta till att:

 

·         Öppna EU-marknaderna ytterligare, vilket ökar de 458 miljarder dollar i varor och privata tjänster som USA exporterade 2012 till EU, vår största exportmarknad.

 

·         Stärk regelbaserade investeringar för att växa världens största investeringsrelation. USA och EU upprätthåller redan totalt nästan 3.7 biljoner dollar i investeringar i varandras ekonomier (från och med 2011). 

 

·         Ta bort alla tullar på handel.

 

·         Ta itu med kostsamma icke-tariffära hinder "bakom gränsen" som hindrar flödet av varor, inklusive jordbruksvaror.

 

·         Få förbättrat marknadstillträde för handel med tjänster.

 

·         Minska avsevärt kostnaderna för skillnader i regler och standarder genom att främja större kompatibilitet, transparens och samarbete, samtidigt som vi upprätthåller våra höga nivåer av hälsa, säkerhet och miljöskydd.

 

·         Utveckla regler, principer och nya samarbetssätt i frågor av globalt intresse, inklusive immateriella rättigheter och marknadsbaserade discipliner som tar itu med statligt ägda företag och diskriminerande lokaliseringshinder för handel.

 

·         Främja små och medelstora företags globala konkurrenskraft.

Anna van Densky

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend