Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

FUW lyfter fram vikten av EU-medlemskap på nationella Eisteddfod

DELA MED SIG:

publicerade

on

Eisteddfod kronaThe Farmers’ Union of Wales will highlight the importance of EU funding to the Welsh farming community and rural economy during the National Eisteddfod at Denbigh (August 3-10).

“Visitors to the FUW stand will have an opportunity to find out why it is vital that Wales, along with the UK, retains its membership of the EU,” said the union’s Denbighshire and Flintshire county executive officer Rhys Roberts.

One of the week’s highlights will be a forum at the stand to discuss the pros and cons of EU membership for Wales and the UK featuring a panel of Conservative, Plaid Cymru, Lib Dem and UKIP politicians along with a member of the union’s presidential team.

The stand’s central theme will be the Eisteddfod Crown to be presented to the winning bard on August 5 for a collection of poems of no more than 250 lines in free verse. The title of the work is Terfysg (Riot or Kalabalik).

The winner will receive the Eisteddfod Crown (pictured) and a prize of £750. The Crown was donated by the FUW’s Denbighshire and Flintshire branches and the financial prize by Cymdeithas Tai Clwyd Cyf.

“The Crown was designed to highlight the stunning landscapes of the Vale of Clwyd and Clwydian Hills and the theme will showcase the links between, and the influences of, agriculture and the landscape and how that has formed over time,” said Mr Roberts.

“Throughout the week we will also be focussing on the links between EU funding, agricultural practices and environmental management,” he added.

Annons

Besökare till montern kommer att bjudas på en gryta med läcker yoghurt från mejeriet Llaeth y Llan i Llannefydd, vänligt sponsrad av ägarna Falmai och Gareth Roberts.

Det kommer också att finnas en möjlighet att prova en mängd prisbelönta ostar från det lokala Llandyrnog Creamery som också levererar mjölken till den traditionella gratis koppen te eller kaffe.

Mr Roberts added: “A display of locally produced food and drink will highlight the diversity of produce available in the Vale of Clwyd. It will be an excellent opportunity for members and the public to sample some of the finest locally produced food at the same time as finding out about the links between farmers, producers and the EU.”

Den lokala konstnären Llinos Angharad Rogers, dotter till FUW-medlemmarna Huw och Glenda Rogers från Lodge Farm, Denbigh, kommer att vara närvarande fredagen den 9 augusti för att visa upp sina konstverk samtidigt som de skapar ett nytt verk live i montern.

Tisdagen den 6 augusti kommer en annan lokal konstnär Elen Mair Jones också att visa upp sina skissfärdigheter och exempel på sitt arbete för besökare.

Under hela veckan kommer barn i alla åldrar att kunna delta i tävlingar relaterade till kronan och livsmedelsproduktion, med en rad priser som erbjuds till vinnarna.

Personal från Oswestry-baserade Davis Meade Property Consultants kommer också att vara närvarande torsdagen den 8 augusti för att ge råd om ett brett spektrum av frågor till FUW-medlemmar.

"Vi ser också fram emot att välkomna lokala parlamentsledamöter och parlamentsledamöter till montern för att diskutera aktuella frågor som CAP-reformen över en kopp te", sade Roberts.

Bildtextning: Flintshire-konstnären och silversmeden Andrew Coomber som designade och tillverkade kronan som är inspirerad av färgen och bilderna i jordbruksdalen Vale of Clwyd och Moel Famau och återspeglar landskapets lyriska kvaliteter i harmoni med modern teknik och material.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend