Anslut dig till vårt nätverk!

Försvar

Varför USA borde öppna fler baser i Mellanöstern

DELA MED SIG:

publicerade

on

extBy Michael E. O'Hanlon och Bruce Riedel

Med USA:s försvarsbudget krympande och Irans kärnkraftskapacitet växer, är det dags för lite kreativt tänkande. På senare år har USA i allt högre grad föredragit att basera sina stridsflygplan i Mellanöstern på hangarfartyg i och nära Persiska viken. Men nu borde det ändra kurs, flytta fler av dem på land, till baser i två eller flera av Gulf Cooperation Council (GCC) länder. Det skulle göra det möjligt för USA att måttligt minska sin totala hangarfartygsflotta, en kostnadsbesparande åtgärd, och stärka sin avskräckande effekt i regionen genom att ge synliga bevis på USA:s starka band med nyckelländerna på Arabiska halvön.

It costs the Pentagon, on average, more than $1 million per year to station a single service member in Afghanistan. Therefore, many assume, basing American military personnel on land abroad is generally a bad economy – although strategically necessary at times. But that logic doesn’t hold in many situations, and the Persian Gulf is a key case in point.

USA förlitar sig nästan uteslutande på hangarfartyg, vart och ett med cirka 72 jetplan, för att tillhandahålla den luftkraft som de skulle behöva under en eventuell konflikt med Iran, dess mest troliga motståndare i regionen. Under det senaste decenniet har flera skvadroner av landbaserade stridsflygplan i Irak, Kuwait och Saudiarabien till stor del återvände hem. Även om USA då och då roterar stridsflygplan genom de små staterna i GCC och upprätthåller kommando- och kontroll- och stödfaciliteter i Qatar och Förenade Arabemiraten, är dess permanenta stridskraft på land i regionen mycket begränsad.

Men ett modernt hangarfartyg, som kostar cirka 12 miljarder dollar, är ungefär tio gånger så dyrt som till och med en stor och väl befäst anläggning på land. Och det kan ta fem eller sex fartyg i en flotta på elva för att upprätthålla en kontinuerlig utomeuropeisk patrull i viken. Kort sagt, beroende på transportörer, snarare än landbaser, för att tillhandahålla konstant stridsluftkraft i en viss region är ett generellt tveksamt ekonomiskt förslag om du vet att hotet kommer att finnas kvar ett tag.

Läs mer här.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend