Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Taoiseach Enda Kenny hyllades för de två bästa EU-jobben

DELA MED SIG:

publicerade

on

enda+kennyTaoisaech Enda Kenny gynnas för två av de högst rankade EU-posterna, enligt en Brysselbaserad expertkälla. Kennedy ses som en föregångare för posten som Europeiska rådets ordförande, som leder mötena i EU ledare där alla viktiga beslut fattas och har också, enligt källor, en extern chans till EU-kommissionens ordförande, som blir tillgänglig i juni 2014. Den nya ordföranden för Europeiska rådet kommer att väljas i december nästa år.

 

Taoiseachs kandidatur ses positivt efter framgången med Irlands EU-ordförandeskap, där han "imponerade i sin hantering av EU:s budgetförhandlingar".

De främsta till elitposterna identifieras av Burson-Marsteller, ett av Europas ledande public affairs och kommunikationskonsultföretag: "Kenny har en bra profil för Europeiska rådets uppdrag i synnerhet – en konsensusbyggare (han sitter i en koalitionsregering med Labour) från ett litet medlemsland som har haft viss framgång på EU-nivå med sin framgångsrika styrning av förhandlingarna om EU:s långtidsbudget under det irländska ordförandeskapet.

"Han är möjligen en bättre insats för rådsjobbet än för kommissionen," tillade Burson-Marsteller.

Europeiska rådets ordförande kommer att utses direkt av de 28 EU-ledarna. De kommer att välja en nuvarande eller tidigare EU-ledare, så kandidaterna kommer från en begränsad pool.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend