Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Obama och Grekland Samaras diskutera ekonomiska reformer

DELA MED SIG:

publicerade

on

 Antonis Samaras och president Obama skakar hand (AP Images)

During an hour-long meeting with Greece’s Prime Minister Antonis Samaras in the Oval Office of the White House on 8 August, US President Barack Obama discussed the US-Greece relationship and confirmed the US’ continuing support for Greece’s efforts to restore its economy to prosperity.

De två ledarna diskuterade också samarbete kring ett brett spektrum av ömsesidiga intressen och utmaningar, inklusive försvar, det transatlantiska handels- och investeringspartnerskapet, insatser för att bekämpa terrorism, utsikterna för en lösning på Cypern och utvecklingen i regionen, Nordafrika och Syrien, Det säger Vita huset i ett förberett uttalande.

Innan sitt eftermiddagsmöte med presidenten träffade Samaras utrikesminister John Kerry. Utrikesdepartementets taleskvinna Jen Psaki sa till journalister vid en pressträff att Kerry "erkände de svåra men nödvändiga reformer som Grekland vidtar för att återställa marknadens förtroende och driva på ekonomisk tillväxt."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend