Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

EPHA:s fjärde årliga konferens, 4-4 september 5, Bryssel

DELA MED SIG:

publicerade

on

I ett officiellt evenemang under det litauiska ordförandeskapet i Europeiska unionens råd, epha kommer den 4 och 5 september 2013 att fira 20 år av att ha hjälpt till att forma Europas folkhälsa i en konferens med titeln Brave New World: Inkluderande tillväxt och välbefinnande eller egenintressen och förlorade generationer? EPHA använder denna milstolpe som ett tillfälle att titta på hur vi kan främja ett EU som är konsekvent i sina beslut, när det gäller att främja hälsa och välbefinnande för människor som bor i Europa.

Några av talarna inkluderar: tonio Borg, EU-kommissionär för hälsa och konsumentpolitik (GD SANCO); Paola Testori Coggi, generaldirektör för GD SANCO; Vytenis Povilas Andriukaitis, Litauens hälsominister; Zsuzsanna Jakab, WHO:s regionchef för Europa; Yves Leterme, biträdande generalsekreterare för Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD); och Robert Madelin, generaldirektör för GD Kommunikationsnätverk, innehåll och teknik.

---------------------------------------------------------------

Download konferensens dagordning

---------------------------------------------------------------

EPHA kommer att sammanföra nationella och EU-politiska beslutsfattare; internationella, europeiska och nationella organ; folkhälsonätverk, icke-statliga organisationer; och akademiker från hela EU till diskutera frågor som påverkar den europeiska folkhälsan arena som:

  • Att sätta människor, folkhälsa och välbefinnande i centrum för beslutsfattande i EU.
  • Effekterna av åtstramning i de offentliga hälsovårdssystemen och förslag för att hantera denna påverkan.
  • Vikten av att öka effektivitet och hållbarhet av hälso- och sjukvårdssystemen genom förbättrade innovation och forskning.
  • Den ekonomiska vikten av hälsosektorn som en motor för rikedom och sysselsättning, investeringar och tillväxt.
  • Rollen som bra styrning att förbättra de nationella hälsosystemen.
  • Behovet av att bryta cirkeln av ojämlikhet dig genom engagerat ledarskap och inkluderande tillväxt.

Plats: Résidence Palace – Internationellt presscenter, 155 Rue de la Loi – Blok C 1040 Bryssel

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend