Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Europeiska kommissionen bekräftar massiva olagliga subventioner till kinesiska solenergitillverkare

DELA MED SIG:

publicerade

on

EU-ProSun-308x225Den 28 augusti, efter mer än nio månaders undersökning av kinesiska statliga subventioner till sina inhemska solpanelstillverkare, har EU-kommissionen kommit fram till definitiva slutsatser och meddelat att kinesiska solcellstillverkare får olika statliga subventioner på upp till 11.5 % av deras försäljningsomsättning.

Listan över kinesiska subventioner som granskats av EU-kommissionen fyller många sidor. Listan innehåller subventioner för rabatterade råvaror, rabatterad el, marknadsföringssubventioner och statlig bankfinansiering, och dessa har skapat enorm överkapacitet och stöttat i övrigt icke-konkurrenskraftiga företag.

Milan Nitzschke, ordförande för EU ProSun sa: "Kinesiska solcellstillverkare som borde ha försatts i konkurs för länge sedan har blivit bankrullerade av statliga subventioner. Kinesiska subventioner har lett till ett kinesiskt övertagande av den europeiska solenergimarknaden, vilket resulterat i många stängningar av europeiska företag och fabriker, samt tusentals förluster av arbetstillfällen.”

Nitzschke tillade: "Europeiska kommissionens undersökning har återigen bekräftat att den kinesiska regeringen ger massiva subventioner till lokala solenergitillverkare som bryter mot de internationella handelsprinciperna som Kina gick med på när de gick med i Världshandelsorganisationen. Eftersom cirka 90 % av den kinesiska solenergiproduktionen exporteras är subventionerna de facto exportsubventioner och kan hanteras enligt WTO- och EU-lagstiftningen.”

De europeiska produktionskostnaderna är lägre än i Kina. Det enda skälet till att de kinesiska priserna är lägre är på grund av olagliga statliga subventioner och utbredd dumpning som bevisats av EU:s och USA:s utredningar. Nitzschke avslutade: "Vi noterar att det nyligen accepterade åtagandeerbjudandet som EU accepterat inte tar upp dessa subventioner, och det finns inget i texten som skulle förbinda den kinesiska regeringen att sluta fortsätta att subventionera sina solcellstillverkare. Vi uppmanar därför EU att införa utjämningstullar för att motverka effekten av dessa olagliga subventioner och motivera Kina att stoppa dessa handelssnedvridande metoder."

För mer information, Klicka här.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend