Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

Diamanter: En bra investering

DELA MED SIG:

publicerade

on

Diamanter-1327948resize

Av Colin Stevens

Utsikterna för diamantmarknaden är mycket positiva, med efterfrågan som växer kraftigt och bristen på nya upptäckter som begränsar utbudet. The world economy will experience massive growth over the next decade. More people will accumulate more wealth than ever in the history of mankind – millions of new middle- and high-class consumers will create unprecedented demand for diamonds and diamond jewellery. But the quantity of natural diamonds is limited and natural quality diamonds are very rare. Prices will rise to unexpected height and the long-term future for diamond prices is bright. Till exempel beräknas antalet medelklasshushåll i Indien och Kina hoppa från uppskattade 216 miljoner i år till 469 miljoner ungefär 200 miljarder US $ beräknas spenderas på fina smycken i 2014.

 

Guld kontra diamanter investering

Annons

Guld är inte så sällsynt som diamanter, som är tusen gånger mer sällsynta. Det finns mer guld som kan utnyttjas på jordytan och det är en ädelmetall sedan länge sedan Incatiden. Guldspekulation, dvs. handla guld utan de faktiska varorna, gör metallutbyte flyktiga och spekulativa. Den höga grad av sällsynthet hos en diamant utgör dess värde. Dessutom har en diamant ett högt värde för sin mycket låga vikt, den är lätt att transportera. Obviously, you will need a reliable source to purchase your diamond – a diamantaire who is able to guarantee a buyback at the exchange rate of dagen.

 

Den bästa investeringen i diamanter är att bära diamanter i diamantsmycken; det är lätt att handla om man behöver kontanter, men att köpa diamanter till verkliga grossistpriser som en enastående långsiktig investeringsstrategi.

 

Världsproduktionen av premiumklippta diamanter i D Färg: Exceptionell vit + (D) Klarhet: Lupprengöring (IF), Vikt: från 1 karat till 1.39 karat är färre än 900 karat per år. That means that, all together, there are only 750 stones between 1.00 carat to 1.39 carat D Loupe Clean available per year for the whole world’s production. För att producera dessa 750-diamanter måste gruvföretagen gräva mer än 800,000,000 ton Kimberlite (berget där grova diamanter finns).

 

Garet Penny från De Beers uttalade i november 2008 att, om vi fortsätter diamantbrytningen i denna takt, inom 20 år kommer världens utbud att vara uttömd.

Colin Stevens

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend