Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Europeiska kommissionen söker "Innovationshuvudstad"

DELA MED SIG:

publicerade

on

10000000000003C0000002D0BAC6BEA7Europeiska kommissionen har idag startat sökandet efter den första europeiska innovationshuvudstaden, eller iCapital. Priset kommer att belöna staden som bygger det bästa "innovationsekosystemet", som kopplar samman medborgare, offentliga organisationer, akademi och näringsliv. Med tanke på att 68 % av EU:s befolkning nu bor i stadsområden är det dessa områden som kommer att bidra mest till att göra Europa mer innovativt. Städer främjar innovation i sitt eget tillhandahållande av tjänster, men nyckeln är att skapa den rätta miljön för andra att förnya sig och att låta den offentliga och privata sfären ansluta. En oberoende expertpanel kommer att utse vinnaren under våren 2014, och den utvalda staden får 500,000 3 € för att öka sina ansträngningar. Sista ansökningsdag är den 2013 december XNUMX.

Máire Geoghegan-Quinn, EU-kommissionär för forskning, innovation och vetenskap, sa: "Städer är motorerna i den europeiska ekonomin. Sju av tio européer bor i ett stadsområde, och dessa regioner genererar två tredjedelar av EU:s BNP. Vi vill uppmuntra städer att lyfta sitt spel när det gäller innovation och skapa ett nätverk av städer som kan dela med sig av sina bästa idéer för framtiden.”

Städer kommer att bedömas både på initiativ och prestationer fram till nu, såväl som deras framtida idéer för att öka innovationsförmågan. De måste visa att de följer en omfattande strategi som är:

  • Innovativt – vad gäller koncept, processer och verktyg.
  • Inspirerande – med syftet att attrahera talanger, finansiering, investeringar och medborgarnas engagemang och engagemang.
  • Integrerad – visar kopplingar till målen för Europa 2020-strategin, nämligen smart, hållbar och inkluderande tillväxt i hela Europa.
  • Interaktiv – bygga en gemenskap för innovation inom staden och med andra städer.

Tävlingen är öppen för städer i alla EU-medlemsstater eller länder som är associerade till EU:s ramprogram för forskning. Priset är till städer med över 100 000 invånare och för initiativ som har pågått sedan minst 1 januari 2010. I länder där det inte finns någon stad med fler än 100 000 invånare är den största staden berättigad att ansöka.

Kandidatstäder bör besöka iCapital-priset webbplats för information och regler och villkor. Frågor om ansökningar kan även skickas till: [e-postskyddad].

Bakgrund

Innovation är central för ekonomisk tillväxt och företagens konkurrenskraft och är hjärtat i Europa 2020-strategin. Europeiska unionen har satt upp som mål att bli en "innovationsunion".

Genom sin forskning och innovation och sin regionala politik har EU främjat smart och hållbar stadsutveckling. EU:s nästa forsknings- och innovationsprogram, Horisont 2020, kommer att löpa från 2014 till 2020. Det kommer att koncentreras mer än någonsin på att finansiera hela ”innovationskedjan”, från vetenskapligt genombrott till marknadsnära utveckling. EU:s framtida regionala finansiering kommer också att fokusera mer på forskning och innovation, till exempel att bygga forskningsinfrastruktur.

Annons

vänster

Europa 2020

Horizon 2020

Regionala fonder

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend