Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Europaparlamentet lanserar informationskampanjen mot 2014 val

DELA MED SIG:

publicerade

on

FlaggorDen officiella upptakten till Europaparlamentsvalet 2014 startade den 10 september, då Europaparlamentet lanserar sin upplysnings- och informationskampanj. Denna kampanj kommer att fortsätta efter själva valen, tills det nyvalda parlamentet i sin tur väljer nästa ordförande för Europeiska kommissionen.

“The only way to legitimize and influence EU decision-making is through the European Parliament,” stressed Anni Podimata (S&D-EL), one of the two EP Vice-Presidents responsible for communication. “There is a perception that EU political decision-taking in the current economic crisis has lacked proper legitimacy. People, EU voters, have the exclusive possibility to determine the political majorities of the Parliament, which will set the course for forging legislation, challenging bad policies and leading the debate in the five years following the elections.”
“The European Parliament is the Chamber of EU citizens – we are the citizens’ voice in the EU decision-making process,” said Othmar Karas (EPP, AT), the other Vice-President responsible for communication. “But this time it’s different. This campaign will lead up to the European elections of 22-25 May 2014, but also beyond, until Parliament elects the President of the European Commission and approves the new Commission’s political agenda.”Most laws now originate at EU level, which makes the European Parliament at least as powerful as any national one. Voters therefore need to know what decisions are taken in “Brussels” (or Strasbourg) and how they can influence those decisions.

Kampanjen kommer att ha fyra faser. Fas ett startar nu, med presentationen av baslinjen ACT.REACT.IMPACT. Denna fas syftar till att förklara Europaparlamentets nya befogenheter och deras konsekvenser för människor som bor i EU.

Phase two, from October to February 2014, will highlight five key topics – the economy, jobs, quality of life, money and the EU in the world – at a series of interactive events in European cities.

Fas tre, den egentliga valrörelsen, startar i februari. Den kommer att fokusera på valdatumen 22-25 maj. Dessa datum kommer att läggas till logotypen när valet närmar sig.

Efter valet kommer den sista fasen att fokusera på det nyvalda Europaparlamentet, dess val av nästa ordförande för Europeiska kommissionen och invigningen av den nya kommissionen.

Logotypen med baslinjen ACT.REACT.IMPACT. Parlamentet betonar att EU:s väljare kan utöva sin makt, genom valurnan, för att bestämma Europas framtida form.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend