Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Insiderhandel: Hårdare regler nyckeln till att föra de finansiella marknaderna under kontroll

DELA MED SIG:

publicerade

on

20130618PHT12601_width_600Insiderhandel och marknadsmanipulation kan ha gjort vissa bankirer rika, men de har också undergrävt stabiliteten i det finansiella systemet. I många fall har skattebetalarnas pengar använts för att rädda banker som tagit för stora risker i sin strävan efter vinster. Den 10 september kommer parlamentsledamöterna först att debattera och sedan rösta om hårdare regler för att förhindra marknadsmissbruk. Arlene McCarthy (bilden), som skrev rapporten, säger att detta är ett viktigt steg för att få finansmarknaderna under kontroll.
Insiderhandel sker när människor använder information som inte är tillgänglig för den breda allmänheten för handel för egen vinning. Ett exempel skulle vara att köpa aktier i ett företag på insiderinformation om att företaget i fråga kommer att vara ett uppköpsmål. När sådan information kommuniceras till marknaden skjuter vanligtvis aktiekursen i företaget upp och de som äger aktier i det tjänar.
"Det finns fortfarande mycket att göra för att återställa förtroendet och förtroendet för banker och finansbranschen", säger McCarthy, en brittisk medlem av S&D-gruppen. "Vi måste få igång den reala ekonomin igen och se till att konsumenterna skyddas inom sektorn för finansiella tjänster." McCarthy och parlamentet arbetar också med ett direktiv som föreslår straffrättsliga påföljder för dem som är inblandade i marknadsmissbruk.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend