Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Europeiska ungdomar och beslutsfattare i Europa tillhandahåller lösningar för problem med utslagning av ungdomar

DELA MED SIG:

publicerade

on

1187246_10151672096358533_1296254133_nSmakämnen EU:s ungdomskonferens i Vilnius har antagit 21 gemensamma slutsatser. Mer än 250 ungdomar och beslutsfattare från alla EU:s 28 medlemsländer uttryckte konkreta förslag om att stärka den sociala integrationen av ungdomar, särskilt av ungdomar som inte är i arbete, utbildning eller yrkesutbildning (NEETs), på arbetsmarknaden, utbildningssystemet och sociala områden. liv.
 
Slutsatserna presenterar förslag på områden för att anpassa utbildningen till ungas behov och arbetsmarknadens krav, informera och vägleda unga människor i deras omvandlingar, underlätta övergången från utbildning till sysselsättning, förbättra arbetsmarknaden för unga, stödja unga människors autonomi, stärka ungdomsorganisationernas roll och utveckla tvärsektoriellt samarbete.
 
Unga människor och beslutsfattare vid EU:s ungdomskonferens föreslår att ett bindande ramverk för kvalitativa och betalda praktikplatser bör antas i Europeiska unionen.
 
Det föreslås också att EU:s medlemsstater bör inrätta eller utveckla nationella samordningsorgan för ungdomsgarantin med företrädare för ungdomssektorn och andra arbetsmarknadsparter.
 
Bland andra antagna slutsatser föreslås att medlemsstaterna ska utveckla och implementera nationell politik som skulle hjälpa unga människor, inklusive NEET, studenter, anställda och andra, att få tillgång till prisvärda och anständiga bostäder för att deras självständiga liv skulle säkerställas.
 
Enligt generaldirektören för ungdomsfrågor Steponas Kulbauskas är han mycket glad över att se att ungdomar inte bara är väl medvetna om vikten av social utslagning av ungdomar, utan också föreslår konkreta lösningar. "Idag fick vi många bra idéer som, vi lovar, kommer att höras, övervägas och förhoppningsvis implementeras", sa han.
 
Peter Matjašič, ordförande för European Youth Forum (YFJ) sa: "Budskapet är tydligt: ​​unga människor behöver en mer rättvis och rättvis arbetsmarknad med mer permanenta, stabila jobb. Ungdomars sociala integration innebär rätten till anständigt arbete och att bli lika behandlad på arbetsmarknaden. EU och medlemsländerna måste göra mer för att förebygga otrygghet i arbetet och säkerställa kvalitativ sysselsättning för unga människor. De måste agera nu! Det är dags att reglera avtalsarrangemang och eliminera all diskriminering, inklusive på grund av ålder, på arbetsmarknaden”.
 
Litauens ordförande för ungdomsrådet, Loreta Senkute, tillade: "Under de två konferensdagarna lyckades deltagarna komma överens om grundläggande åtgärder som skulle genomföras, vilket skulle betona frågan om social integration. Det viktigaste för ungdomar är att inte förlora det som uttrycktes på konferensen och att skapa effektiva övervakningsmekanismer som skulle omvandla uttalade slutsatser till konkret ungdomspolitik över hela Europa”.
 
Dessa slutsatser har formulerats i levande gemensamma diskussioner under konferensen över sju workshops. Var och en av dessa utvecklade tre konkreta, innovativa gemensamma slutsatser för slutdokumentet. EU:s ungdomskonferens, som är en central del av EU-processen för den strukturerade dialogen med ungdomar, genomförs i varje ordförandeskap på årsbasis. Årets evenemang fokuserades på det litauiska ordförandeskapets huvudprioritering inom ungdomspolitiken: social integration av ungdomar med särskild tonvikt på inkludering av ungdomar som inte är i arbete, utbildning eller yrkesutbildning (NEET).
 
Slutsatser som har antagits idag kommer att bidra till utkastet till EU-rådets slutsatser som håller på att utvecklas i EU-rådet om att förbättra den sociala integrationen av unga människor som inte är i arbete, utbildning eller yrkesutbildning och som förväntas antas av EU:s medlemsstater. Ungdomsministrarna i november 2013. Slutsatserna kommer dessutom att ge input till utkastet till rådets resolution om strukturerad dialog med ungdomar om social integration, som kommer att antas under det kommande grekiska EU-ordförandeskapet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend