Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Parlamentet denna vecka: Sacharov nominerade, medicinsk utrustning, kampen mot organiserad brottslighet

DELA MED SIG:

publicerade

on

20120124PHT36092_originalTillbaka från plenarsessionen i Strasbourg kommer parlamentsledamöterna att träffas i parlamentsutskott denna vecka för att se vilka som har nominerats till Europaparlamentets Sacharovpris för tankefrihet, för att rösta om regler för att förbättra säkerheten för medicintekniska produkter och för att ge rekommendationer om hur för att effektivt bekämpa organiserad brottslighet. Läs vidare för att ta reda på vad mer som händer i Europaparlamentet.

2013 års nominerade till EP:n Sacharovpriset, som syftar till att ge stöd till försvarare av mänskliga rättigheter och demokrati över hela världen, kommer att tillkännages på måndag vid ett gemensamt möte mellan utrikes- och utvecklingskommittéerna och underkommittén för mänskliga rättigheter.
Folkhälsokommittén kommer på onsdag att rösta om ett förslag för att öka säkerheten för medicintekniska produkter, inklusive implantat och diagnostiska tester.

Specialutskottets betänkande om organiserad brottslighet om hur man tacklar maffian på nationell, europeisk och internationell nivå kommer att röstas om på tisdag.
Ekonomiutskottets ledamöter kommer också att ha en första diskussion om regler om hur man ska hantera insolventa banker. Dessutom kommer parlamentsledamöter att diskutera genomförandet av EU:s ekonomiska prioriteringar i medlemsländerna inom ramen för den så kallade europeiska terminen med representanter för de nationella parlamenten på tisdag.

En gemensam utfrågning av miljö- och utvecklingskommittéerna på tisdag kommer att titta på de framsteg som EU har gjort för att uppfylla UN Millennieutveckling Mål, som sätter upp utvecklingsmål som ska uppnås till 2015, och vad som följer efter det för fattigare länder i världen.
Europaparlamentets ordförande Martin Schulz kommer också att ha en hektisk vecka, träffa Greklands premiärminister Antonis Samaras på tisdagsmorgonen, sedan resa på ett arbetsbesök till Paris på tisdagseftermiddagen, som kommer att omfatta möten med president François Hollande och premiärminister Jean-Marc Ayrault, och möte med Tjeckiens president Miloš Zeman den 18 september i Bryssel.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend