Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

EAHP lanserar viktigt initiativ för att öka sjukhusapotek servicenivån i Europa

DELA MED SIG:

publicerade

on

LogoESHPEuropean Association of Hospital Pharmacists (EAHP) har tillkännagivit ett stort nytt initiativ, European Summit on Hospital Pharmacy, som syftar till att lägga grunden för en långsiktig utveckling av sjukhusapotekstjänster i Europa, och den ständiga förbättringen av patientvård och resultat i sjukhusmiljön.

Toppmötet kommer att äga rum i Bryssel i maj 2014 och kommer att fokusera på följande mål:

  • Att lägga fram rekommendationer om sjukhusapotekers roll och kompetens för ständigt föränderliga europeiska hälso- och sjukvårdssystem, med utgångspunkt i arbetet från International Pharmaceutical Federation (FIP) 2008 Global Statements (Basel-uttalandena);
  • att engagera patienter och annan hälso- och sjukvårdspersonal som likvärdiga partner i att besluta om den framtida inriktningen för sjukhusapotekaryrket i Europa; och,
  • att utveckla ett starkt genomförandefokus genom att lyfta fram exempel på initiativ för god praxis inom utveckling av sjukhusapotek som redan uppnåtts i Europa; föreslå ett system med mätvärden för sjukhusapotektjänster; och utfärda implementeringsvägledning för att hjälpa varje land att uppnå stegvisa förändringar i nivån och standarden på vilken sjukhusapotek är verksamt.
När toppmötet lanserades vid ett speciellt evenemang på FIP-kongressen i Dublin, sa EAHP:s ordförande Dr Roberto Frontini: "Med ekonomiska och demografiska utmaningar för hälsotjänster över hela Europa, kombinerat med ojämn utveckling av standarder och införande av ny teknik, är det nu dags för EAHP ska ge ledarskap genom European Summit on Hospital Pharmacy. Genom att fråga läkare, sjuksköterskor och patienter om deras åsikter om framtiden för sjukhusapotekstjänster kan vi säkerställa att gemensamma ambitioner identifieras och utvecklas. Det här initiativet är djärvt, spännande och kan vara verkligt transformativt för att ge europeisk sjukhusapotek dess framtida riktning."

EAHP styrelseledamot Aida Batista, som leder granskningen av FIP Basel Statements för tillämpning i Europa, sa: "2008 FIP Basel Statements om sjukhusapotekroller och kompetenser är en utmärkt grund för att utveckla en internationell förståelse för vad sjukhusapotek kan leverera. Det finns dock ett värde i att förtydliga, specificera och utöka dessa för Europa. Vi kommer därför att inleda en Delphi-konsultationsprocess med nominerade representanter från EAHP:s 34 medlemsländer och intresserade patient- och yrkesgrupper. Detta kommer att ta reda på inte bara vad sjukhusapoteker vill ha som framtiden för sin tjänst, utan vad mottagarna av dessa tjänster också önskar."

EAHP har nu utfärdat en uppmaning om deltagande i toppmötesprocessen till sina 34 medlemsföreningar och europeiska patient- och hälsovårdsorganisationer, med en första svarsfrist den 16 oktober 2013.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend