Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

MKB: Kaspiska havet kan bli Europas föredragna alternativ för gas

DELA MED SIG:

publicerade

on

The Caspian Sea region, which includes Russia, Azerbaijan, Kazakhstan, Turkmenistan, Uzbekistan, and Iran, is one of the oldest oil producers. However, despite being a traditional oil producer, the Caspian area’s importance as a natural gas producer is increasing rapidly.

Kaspiska regionen kan innehålla så mycket som 48 miljarder fat olja och 292 biljoner kubikfot naturgas. Nu verkar det som att områdets framtid är kopplad till naturgas. Offshorefält står för 41 % av den totala råoljan från Kaspiska havet och leasingkondensat (19.6 miljarder fat) och 36 % av naturgasen (106 Tcf), enligt uppgifter från Energiinformationsadministration (MKB). Under 2012 producerade området vid Kaspiska havet 2.8 Tcf naturgas, med stora mängder återinjicerade till fälten eller flammade upp. Den stora mängden och diffusa naturgasreserverna i Kaspiska havet är ett bevis på en betydande framtida tillväxt i produktionen, vilket skulle kunna förvandla området kring Kaspiska havet till ett nav för naturgas. Azerbajdzjan representerar en viktig regional naturgasproducent med produktionsstart i Shah Deniz-fältet 2006. I juni i år valde ett BP-ledd konsortium verksamt i Shah Deniz naturgasfält i Kaspiska havet en pipeline som kunde dra om den europeiska energikartan.

Since 2006, Azerbaijan and Kazakhstan have soared natural gas production in and around the region, where coastal countries extracted a total 2.5 trillion cubic feet of natural gas in 2011, up from about 1.25 trillion cubic feet in 2000 and about 1.75 trillion in 2006. Other prospects for natural gas production growth include Russia’s North Caucasus region, and Turkmenistan’s Galkynysh field, which was estimated in 2009 to be the fourth largest natural gas field in the world. In 2012, the Caspian Sea was the world’s seventh-biggest spot for both undiscovered oil and natural gas, with about 20 billion barrels of undiscovered oil and 243 trillion cubic feet of undiscovered natural gas, according to EIA.

EnergyMarketPrice.com RSS.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend