Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

EIB och Kirgizistan tecknar ramavtal

DELA MED SIG:

publicerade

on

bilderEuropeiska investeringsbanken (EIB) och Kirgizistan har slutit ramavtalet enligt vilket banken kan börja ge finansieringsstöd till investeringsprojekt i Kirgizistan. Avtalet har undertecknats idag av EIB-vice ordförande Wilhelm Molterer och Kirgizistans förste vice premiärminister Djoomart Otorbaev.

EIB finansierar investeringsprojekt i de länder som har samarbetsavtal med Europeiska unionen. Kirgizistan är det tredje landet efter Kazakstan och Tadzjikistan från regionen i de centralasiatiska postsovjetrepublikerna som har undertecknat ett ramavtal med EIB.

Bakgrund

Europeiska investeringsbanken, som Europeiska unionens långfristiga låneinstitut, stöder EU:s politik i följande länder i Centralasien: Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. EIB-projektfinansiering främjar välstånd och ökad regional integration, vilket bidrar till stabiliteten i denna region och hjälper till att skapa starkare intraregionala partnerskap.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend