Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Lanseringen av MyVote2014.eu: EU: s politik för appen generationen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den första "röstkalkylatorn" någonsin för valet till Europaparlamentet baserad på ledamöternas faktiska röstrekord - snarare än kampanjlöften - kommer att lanseras i Bryssel i dag.

MyVote2014.eu är ett initiativ av VoteWatch Europe, den oberoende organisation som övervakar Europaparlamentets och EU:s ministerråds röstprotokoll, i partnerskap med European Youth Forum/League of Young Voters. Användare kan rösta i stora frågor som kärnenergi, skatt, mammaledighet och invandring och direkt se vilka parlamentsledamöter och politiska partier som bäst matchar deras egna preferenser.

MyVote18.eu riktar sig till 35–2014-åringar och gör europeisk politik snabb, rolig och enkel. På bara 60 sekunder kan användare rösta på 15 nyckelfrågor som täcker fyra års röstning av parlamentsledamöter sedan förra valet, med hjälp av webbplatsen, mobil- och Facebook-appar eller den speciella webbplatswidgeten. MyVote2014.eu finns på engelska, franska, tyska, italienska, polska och spanska. Förutom att hitta en politisk match, MyVote2014.eu:

  • Visar hur alla parlamentsledamöter och politiska partier röstade i alla 15 frågor;
  • förklarar varje fråga – och argument för och emot – i vardagsspråk;
  • visar hur användarnas röster kan förändra EU:s politik, och;
  • testar användarnas kunskap om EU-parlamentet genom ett roligt spel.

VoteWatch Europe Policy Director Doru Frantescu sa: "vi vill visa unga människor att parlamentsledamöter inte alla röstar på samma sätt. I många frågor är det stora skillnader mellan de olika politiska partierna som är representerade i EU-parlamentet, så det spelar roll vem du stöder i nästa års val. MyVote2014 hjälper dem att förstå var ledamöterna står i 15 nyckelfrågor, för att hjälpa dem att bestämma sig för vem de ska rösta på."

Europeiska ungdomsforumets ordförande Peter Matjašič sa: "I ljuset av den ekonomiska krisen är nästa val till Europaparlamentet viktigare än någonsin. Unga människor behöver veta att deras deltagande i nästa val är avgörande för att bygga en bättre framtid. Detta nya verktyg utvecklat av VoteWatch inom ramen för League of Young Voters kommer att hjälpa dem att förstå Europaparlamentets roll. Tillsammans med de andra verktygen i League of Young Voters kommer det att göra det möjligt för unga människor i hela EU att rösta på ett informerat sätt och ta delta i diskussioner om de frågor som berör dem”.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend