Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Kommissionen kommer att presentera "Opening up Education"

DELA MED SIG:

publicerade

on

P022063005902-624518Onsdagen den 25 september kommer Europeiska kommissionen att presentera "Öppna upp utbildningen", ett initiativ för att främja innovativ undervisning och lärande genom ny teknik och öppna utbildningsresurser.

Kommissionen kommer att publicera ett meddelande om att öppna utbildningen, som syftar till att stimulera högkvalitativa, innovativa sätt att lära och undervisa genom digital teknik och digitalt innehåll. Genom att göra inlärningsmiljöer mer öppna och ge utbildning av hög kvalitet mer effektivt kommer EU att skapa en bättre kvalificerad arbetskraft som kommer att öka jobb, konkurrenskraft och tillväxt.

Opening up Education föreslår åtgärder på EU-nivå och nationell nivå, inklusive att hjälpa läroanstalter, lärare och studenter i alla åldrar att skaffa sig digitala färdigheter och nya inlärningsmetoder. Initiativet syftar också till att stödja utvecklingen och tillgängligheten av öppna utbildningsresurser.

Bakgrund

Digital teknik förändrar radikalt utbildningslandskapet. Öppna utbildningsresurser (OER), som "Massive Open Online Courses" (MOOCs), utmanar traditionella modeller och metoder. Dessa globala förändringar får en allt större inverkan på bland annat utbildningsinstitutioner, lärare, elever och förläggare. Men förutom utmaningar, ger IKT-revolutionen nya möjligheter – för nya målgrupper, nya leverantörer och nya affärsmodeller. Trots de ansträngningar som medlemsländerna och EU hittills har gjort på digitaliseringsområdet tappar de europeiska utbildningssystemen ledningen i denna förändringsprocess.

För mer information, klicka här.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend