Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Miljoner € 450 EIB-lån till Autostrade per l'Italia

DELA MED SIG:

publicerade

on

10000000000001EF000000738A500B1CEuropeiska investeringsbanken (EIB) ger lån på totalt 450 miljoner euro till Autostrade per l'Italia i två separata transaktioner. 250 miljoner euro kommer att finansiera uppgraderingen av sträckan Firenze Nord-Barberino del Mugello Appenine på A1; och 200 miljoner euro kommer att stödja 2011-2016 års program för förbättrad nätverkssäkerhet för Italiens största motorvägsoperatör.

Låneavtalet undertecknades i Rom den 20 september av EIB:s vice ordförande med ansvar för verksamheten i Italien, Malta och västra Balkan, Dario Scannapieco, och Autostrade per l'Italias vd Giovanni Castellucci.

Firenze Nord-Barberino-projektet består av att uppgradera 17 kilometer av A1 i de toskanska Appenninerna till tre körfält. A1 är Italiens huvudmotorväg och utgör en del av korridor 1 i de transeuropeiska transportnäten (TEN T). Planen innebär en kombination av att modifiera och bredda den befintliga motorvägen och att bygga nya sträckor.

Säkerhetsinvesteringarna består av en mängd olika små och medelstora projekt på 16 olika sektioner som förvaltas av Autostrade längs hela Italien. Dessa inkluderar renovering av ett antal tunnlar, minskning av buller och installation av solcellspaneler.

Genom att minska trafikstockningarna norr om Florens, påskynda trafikflödena på Appenine-sträckan av A1, ge miljöfördelar och skapa arbetstillfällen, ligger verksamheten i linje med den infrastrukturfinansieringspolicy som definierats av Europeiska kommissionen och genomförd av EIB.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend