Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Kommissionen att föreslå EU: s standardmomsdeklarationen för företag

DELA MED SIG:

publicerade

on

s630_pengarIn October, the European Commission will propose a standard VAT return form for businesses. Every year 150 million VAT returns are submitted to EU tax administrations. However, the reporting obligations vary in all 28 member states making it very difficult for companies that do business in more than one member state to comply with so many different rules. The Commission’s proposal to standardize VAT reporting obligations across all 28 member states will lift one of the biggest obstacles for companies to expand their business opportunities in the single market, especially small European businesses.

Bakgrund

På 6 December 2011 fastställde Europeiska kommissionen en strategi för mervärdesskattens framtid i Europa (se IP / 11 / 1508). It sets out a number of actions to create a simpler, more efficient and more robust VAT system in the EU tailored to the single market, including a standard VAT reform. Today’s proposal also responds to SME’s indications that VAT rules are one of the top ten difficulties and costs they face when setting up business and expanding across borders within Europe (see IP / 13 / 388).

För mer information, klicka här.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend